martes, 27 de enero de 2009

Sony garanteix produir 1,5 milions d'aparells durant dos anys, però no la continuïtat de la factoria a Viladecavalls


Unes 300 persones es van concentrar ahir al Raval de Montserrat de Terrassa, davant de l’Ajuntament, per rebutjar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) a SONY. El comitè d'empresa de la planta de Sony a Viladecavalls s’ha anat concentrant a les portes del Parlament de Catalunya, periòdicament des de començaments de gener, coincidint a les negociacions de l’ERO a partir del dia 1 de febrer amb l'acomiadament de 275 treballadors; el desacord segons UGT, amb la direcció de Sony per la "postura intransigent que està comportant, provoca el distanciament dels posicionament entre empresa i comitè".
Ara, Sony va garantir ahir que es produiran 1,5 milions de pantalles planes de televisió que fabrica a la planta de Viladecavalls, per al 2009 i el 2010, (dos anys de continuïtat a canvi de d'allargar la jornada laboral anual i congelar salaris en l'esmentat període, concretament treballar més sense augmentar el sou) però no ha aclarit el futur dels llocs de treball. Enrique Rodríguez, delegat sindical de CCOO de Sony, ha recordar que encara «falta la garantia més important, que és el volum d'ocupació” falta saber la plantilla que anirà lligada a aquesta producció"; Jordi Martínez, secretari de la secció de la UGT a Sony, va denunciar que l'empresa ha fet «trampa», ja que garanteix aquesta càrrega sempre que «no hi hagi una caiguda dràstica de la producció de televisors a Europa». Que els lectors treguin conclusions.

Finalitzará el període de consultes, establert per la llei, sense acords?
Els sindicats confien que demà, que es tornen a reunir amb la companyia coincidint amb la fi del període de consultes, l'empresa estarà en condicions de presentar una garantia de futur de manteniment de llocs de treball, es pugui arribar a un acord o s'ampliï aquest marge.
Si és així, el comitè d'empresa està disposat a negociar temes salarials i de jornada. Amb tot, Rodríguez ja va advertir que s'ha de parlar «de tot el que l'empresa deu als treballadors del 2008». L'empresa va proposar ahir la reducció de 275 a 93 del nombre d'acomiadats si els sindicats acorden l'ERO. Martínez, però, va criticar que la direcció de Sony vulgui tenir una bona imatge, quan ja han abandonat l'empresa 150 empleats amb baixes incentivades. A més, va assegurar que no es negociarà cap acomiadament; tant UGT com CC OO creuen que l'ERO presentat és una mesura de pressió per 'esprémer tot el suc' de la planta, perquè, segons diuen, l'empresa obté beneficis importants.