sábado, 17 de enero de 2009

El comitè d'empresa i la direcció de Sony continuen sense arribar a un acord; la Sanyo i Sharp s’ha afegeixen a l’onada de acomiadaments


Sony va ser la primera amb plantejar un pla de reestructuració per acomiadar 275 treballadors de la seva planta de Viladecavalls, sembla que la resta de companyies s’han copiat l’argument dels efectes que la crisi te sobre les vendes i les seves comptes de beneficis.

L'ERO de Sony
La tercera reunió entre el comitè d'empresa i la direcció de Sony aquest any ha acabat sense un acord sobre l'ERO que la multinacional va presentar a finals de desembre i que afecta 275 treballadors de la planta de Viladecavalls (Vallès Occidental). La plantilla insisteix en el pla de viabilitat industrial, entre altres coses perquè la multinacional vol segregar l'activitat de logística en una altra empresa filial a partir de l'1 de febrer. Segons van explicar fonts sindicals, la nova societat, que passarà a dir-se Sony Supply Change Logic SL, integrarà la plantilla que actualment realitza les tasques logístiques dins de Sony –unes 160 persones– però també el personal de les empreses que ara té subcontractades, entre les quals, Rodilla i Suagiten, que se subrogaran. En total, seran 213 treballadors que actualment fan les tasques de carregar i descarregar camions, transport de components i gestió de materials; el vicepresident del comitè, Joan Grané, diu que segons les dades de l'empresa ja són '130' els treballadors que han marxat 'amb baixes voluntàries incentivades'.
L'únic compromís de la reunió en què no es va trobar una sortida al conflicte que acontenti l'empresa i els treballadors, es que la direcció de Sony es va comprometre a presentar un pla de viabilitat en la pròxima trobada, que serà el dia 26; el dia 29 d'aquest mes finalitza el període de consultes. Si les parts negociadores no arriben a cap acord, serà la Generalitat qui prengui una decisió sobre el tema.

L’ERO de la Sharp
El departament de treball de la Generalitat de Catalunya ha donat llum verda a l’ERO de la Sharp, que afecta a 110 llocs de treball a la factoria de Sant Cugat del Vallès; La mesura s’ha de aplicar a treballadors de plantilla i contractats; les explicacions oficials dels portaveus de Sharp parlen d’una previsió de baixada a la producció als propers mesos davant la "normalització" del mercat; curiosament, la planta de Sharp a Polònia va augmentar recentment la plantilla amb 800 nous treballadors, i inaugurat una nova fàbrica de panells de LCD en Sakai, Japó, ampliant 15 vegades la producció total, dedicant part dels seus esforços a nous models de tecnologia LED.

L’expedient de Sanyo
Sanyo acaba de presentar un expedient que encara s’ha de negociar amb els sindicats i aprovar per la Generalitat; l’expedient afectarà 44 treballadors de les oficines que el departament de distribució i comercialització de la companyia a Barberà del Vallès; la mesura implicaria la desaparició de la delegació amb 60 treballadors actualment.