viernes, 23 de enero de 2009

Els Grups politics a Viladecavalls, volen arribar a una resolució comuna, sobre l’actual conflicte al Pròxim Orient i la situació a la franja de Gaza


A la Comissió Informativa de Ple, realitzada ahir, els portaveus municipals van manifestar la seva voluntad d’arribar a una posició comuna com a Consistori, a l’hora de aprovar una resolució sobre l’actual conflicte al Pròxim Orient i la situació a la franja de Gaza; aquest dessig te encara més qualitat democrática quand va resultar que, CIU, ERC i PSC, van presentar cadascú propostes de resolució diferents, davant d’això es va proposar una Junta de Portaveus pel proper dilluns día 26 de gener, per acostar les posicións i trobar l’acord que representés al Consistori.
La situació de la franja de Gaza a movilitzat molta gent les últimes setmanes, posicionant a una part important de l’opinió pública; tant els que carreguen les responsabilitats de la situació a Israel, com els que creuen que la culpa es de Hamás, coincideixen al punt de que els perjudicats son les poblacions civils, especialment la Palestina mes afectada pels combats i els moviments que l’actual estat de guerra genera.

Per als socialistes la situació de la població civil es el prioritari
La preocupació dels socialistes locals per la situació a Palestina ja els va portar a manifestar el passat 5 de gener, que “després de setmanes d'estricte bloqueig a la franja, els hospitals de la zona no compten amb mitjans suficients per atendre els ferits i l´ajuda humanitària arriba amb dificultats.
Front a aquesta esfereïdora situació, el PSC de Viladecavalls demana l'aturada immediata dels atacs d'Israel a Gaza:
2) S'adhereix a la crida als organismes internacionals perquè garanteixin l'assistència i protecció necessàries a la població civil i assegurin l´arribada d´ajuda humanitària, aliments i medicines;
3) Reclama el retorn a la treva que Hamàs ha trencat , per tal de recuperar el compromís per un acord de pau iniciat al procés d'Annápolis al 2007, comptant amb l'auspici de les instàncies internacionals.
4) Reitera la seva ferma convicció que el diàleg entre les parts és l'única via per una solució pacífica i durable al conflicte.
La dinàmica de violència, d´acció i reacció, per ambdós actors no condueix a cap sortida i sols alimenta i consolida les posicions més radicals de cada una de les parts en conflicte”.

La nova proposta del PSC
“La Franja de Gaza està patint una tragèdia humanitària. La situació és d’extrema gravetat i demostra, un cop més, que la solució al conflicte no és una resposta militar. L’ús desproporcionat de la força no serà mai garantia de seguretat per l’Estat d’Israel, ans el contrari, generarà un espiral de violència i odi que impossibilitarà avançar vers una solució justa i perenne del conflicte que permeti la coexistència pacífica de dos pobles històricament assentats i destinats a conviure en un mateix territori.
Davant d’un context com l’actual, marcat per una greu crisi humanitària i colpit per les greus conseqüències del conflicte envers l’estabilitat regional en el Pròxim Orient i també en l’àmbit global, manifestem la necessitat de reforçar i unificar el rol polític de la UE en la resolució del conflicte. En aquest procés la interlocució amb la nova administració nord-americana esdevé cabdal per garantir una resolució del conflicte mitjançant un acord estable basat en la constitució de dos Estats, donant a israelians i palestins la possibilitat de viure en pau i seguretat, els uns amb els altres. Aquesta és una contribució cabdal vers la construcció d’una nova estructura pacífica i de seguretat regional a la zona.
Els Governs Locals són conscients del paper que tenen, per la seva proximitat i responsabilitat amb la ciutadania, en els processos de diplomàcia municipal i de construcció de la Pau. Seguint l’impuls del Fons Català de Cooperació com a espai municipalista de treball en aquesta direcció i considerant especialment els principis i conclusions de la Xarxa Europea de Ciutats per la Pau al Pròxim Orient, reunida a Barcelona el 9 de gener, fem una crida a la Comunitat Internacional, especialment a la Unió Europea, a actuar amb més determinació per tal d’aconseguir:

1. El cessament immediat de les hostilitats per part de tots els contendents i el compliment de la resolució 1860 del Consell de Seguretat de l’ONU, adoptant totes les mesures necessàries per a evitar baixes a la població civil.

2. L’obertura immediata d’un passadís d’ajut humanitari i la provisió urgent de tots els recursos necessaris per donar suport d’emergència a la població de la Franja de Gaza.

3. Garantir la protecció de la població civil i la satisfacció dels seus drets i necessitats fonamentals.

4. La creació d’un mecanisme internacional de coordinació i supervisió de l’alto al foc el qual garanteixi una vida digna a la població palestina de Gaza i la seguretat a la població israeliana. La UE pot contribuir-ne activament a la consecució d’aquest objectiu, reprenent la seva Missió d’Observació a Rafah.

5. Donar coneixement d’aquesta resolució al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, als grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya, a la presidència del Govern de la Generalitat, del Govern de l’Estat i al Parlament Europeu".