viernes, 9 de enero de 2009

Els socialistes a Viladecavalls una força política i social consistent i permanent


El PSC és un partit de govern, i a Viladecavalls no ha de ser una excepció. Durant aquests últims anys els socialistes de Viladecavalls han fet una bona feina. Una oposició constant, constructiva i oberta. Malauradament varen vist una davallada del seu suport electoral municipal. El repte és capgirar aquesta situació i esdevenir força de govern emergent. Per fer-ho, cal una orientació que generi encara més il·lusió entre els votants, cal continuar i ampliar el treball dels representants i regidors socialistes i del nombre de persones que treballen per tal que un govern progressista i catalanista governi nostre poble.

Viladecavalls és el nostre poble i estem orgullosos de viure-hi, però, no ha de ser una nota en un diari econòmic on s’identifiqui el preu per metre quadrat a qualitat de vida. La qualitat de vida la donen uns carrers nets i segurs, una política cultural activa, un teixit associatiu amb suport, una inversió plural en el territori, uns bons serveis educatius, infraestructures, aposta pel medi ambient i en definitiva ..uns serveis públics de primera. La façana, la propaganda institucional, la utilització partidista del govern municipal esdevenen arguments pobres i buits de contingut.
Viladecavalls necessita noves oportunitats, noves alternatives de govern i el PSC no ha de renunciar si cal, a fer oposició política ni a ser alternativa si es presenta l’ocasió. Els socialistes sempre han estat d’acord amb els projectes de ciutat i de justícia social, i així ho continuaran fent des de on calgui. Aquest és el nostre compromís amb els ciutadans i ciutadanes i,en aquests moments encara més.

S’ha assenyalat que malgrat les aparences les coses a la casa de la Vila no caminaven bé. En els comptes de l'Ajuntament, la importància del crèdit sol·licitat, les decisions del govern municipal, la disminució dels ingressos per llicències, els efectes de la crisi general, presentaven un escenari de precarietat per a 2009 . El pressupost per a aquest any al marge d'estimacions sobre les partides, es mou amb aquesta situació i marca unes pautes d'austeritat modulades pel govern de CIU+PVA, que tenen la majoria, i per això no s'ajusten als criteris de prioritat i aplicació concreta que als socialistes els agradaria. No obstant això aquest pressupost té diversos aspectes d'interès suficients perquè la posició del PSC fora l’abstenció i no votar a la contra, com l'increment de les partides socials i el fet que està realitzat sota les premisses d'un informe econòmic de la situació financera de l'Ajuntament, elaborat per la Diputació de Barcelona per a remuntar l'actual estat, que estableix un seguiment de la seva evolució en el 2009 i posteriors.

El PSC és un partit seriós i socialment compromès, i van pensar que recuperar el pols econòmic és fonamental per al municipi, per això es preocupem d'afrontar les dificultats que preocupen a les persones; aquest any no hi ha diners d'inversions pròpies, però afortunadament el govern socialista del PSOE ha adjudicat 1.250.000 euros amb els quals es podrà acabar la piscina de Can Trias, -climatitzar-la encara trigarà algun temps- remodelar un parell de places, asfaltar alguns carrers, dur aigua potable als veïns de Sant Miquel de Guanteres, resoldre el sistema de ventilació a l’escola municipal de música…