lunes, 12 de enero de 2009

Els autobusos dels Transports Metropolitans de Barcelona, ja circulen amb el cartell publicitari que qüestiona l’existència de Deu


Avui ha començat la campanya publicitària a Barcelona, promoguda per les entitats lliurepensadores i atees de Catalunya: “Probablement Déu no existeix. Deixa de preocupar-te i gaudeix de la vida”. Els cartells enganxats als dos autobusos de les línies 14 i 41 circularà les 4 setmanes de durada de la campanya, pagada mitjançant les aportacions i donatius voluntaris de la ciutadania; segon sembla l’import recollit fins ara puja del 10.000 euros.

La campanya pot arribar a mes ciutats
Des de el començament de les tasques de la campanya els organitzadors no van descartar que com va passar a Anglaterra, -la campanya es va iniciar a Londres i es va estendre a altres ciutats- aquesta fora extensible a altres ciutats d’Espanya, i potser arribi aviat a València de la ma de l’Associació Valenciana d’Ateus i Lliurepensadors.
Els organitzadors afirmen que volen contribuir al debat social perquè amb aquestes qüestions es troben els valors fundamentals de la societat. No es tracta d’una campanya anticristiana, assenyalen, es posa en dubta l’existència de qualsevol Deu, de qualsevol religió.

Els ciutadans que vulguin més informació, o col·laborar econòmicament, poden consultar: www.busateo.org, o www.busateu.org.
Entitats promotores: www.ateos.org, de Ateus de Catalunya; www.ateus.org de la British Humanist Association; www.humanism.org.uk; www.atheistbus.org.uk; Unión de Ateos y Librepensadores-Campaña “Bus Ateo”: info @ateos.org