miércoles, 1 de abril de 2009

Montilla es fa el 'màxim responsable' de l'actuació dels mossos, i tanca files amb Saura, el Col•legi de Periodistes exercirà l'acusació popular


El president de la Generalitat, José Montilla, ha tancat files amb el conseller d'Interior, Joan Saura, i ha assegurat que no el cessaria perquè tenia la seva confiança. Sense dubtes axó va lligat a la permanència del Tripartit i assegurar la seva presidència, però a més, Montilla s'ha fet el 'màxim responsable' de l'actuació dels mossos del dia 18.
Mes enllà d’aquesta posició que sembla una mica agosarada i arriscada, però segurament determinada per les necessitats del PSC, es mes preocupant la valoració dels esdeveniments relacionats amb la joventut, el mon estudiantil i l’aplicació del pla Bolonia. Cap polític i menys amb responsabilitats de govern, com a Montilla hauria de despatxar la situació con el “No s’ha de permetre que minories poc representatives dels joves de Catalunya pensin que són la veu de la majoria pel simple fet de fer més soroll, ocupar facultats de les universitats, o de tenir actituds poc sensates”. (…) “Perquè aquestes actituds, a més de malmetre la imatge dels joves en el conjunt de la societat, no representen la realitat existent”.


Algunes estratègies dels aparells dels partits de l’esquerra pixant fora
A les alçades d’ara les coses no son tan senzilles, la creixent importància de les posicions anti-sistema amb bona part de la joventut, i altra que no es manifesta però hi esta d’acord, provoca distorsions fins i tot d’ordre públic; però no cal oblidar que son fills de la democràcia i plantegen situacions que en cap cas es poden resoldre mitjançant la repressió o l’actuació de la policia, perquè a mes a mes tenen el recolzament de reconegudes institucions socials. El Col·legi de Periodistes ha anunciat que exerciria l'acusació popular pels periodistes agredits el 18 de març.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Departament d'Interior també han acordat que els periodistes que cobreixin manifestacions duran un braçal de color butà per a identificar-se. El degà del Col•legi, Josep Carles Rius, ha signat el protocol, juntament amb el conseller d'Interior, Joan Saura.
D'acord amb el protocol signat, a partir d'ara s'unificarà la identificació dels periodistes, que podran dur un braçal de color butà, numerat, amb la inscripció 'Premsa-Press' i un espai per al carnet professional. El braçal es distribuirà entre els periodistes que s'acreditin en un registre del Col·legi. Els periodistes que ho vulguin també podran fer servir una armilla, del mateix color, tot i que en aquest cas no s'hi inclouran les dades del periodista.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha manifestat que fets com els del 18 de març no es repeteixin, un dia en què 'es van vulnerar el dret a la llibertat d'informació'. És per això que la Junta de Govern del Col·legi ha decidit que exerciria l'acusació popular per les agressions a periodistes i també en tots els processos judicials que obrin els periodistes individualment.