sábado, 18 de abril de 2009

Amb el Pacte Carod-Puigcercós, comença la persecució del dissident i la disgregació del partit. Visca ERC, s’assembla molt al PSC


El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha convidat Reagrupament.cat i Joan Carretero a deixar el partit. Ho ha dit en resposta a Joan Carretero, del sector crític Reagrupament.cat, que ha publicat un article d'opinió al diari Avui on proposa fer una nova candidatura independentista per a les eleccions del 2010. Uriel Bertran, d'Esquerra Independentista, ha dit que romandrien lleials a ERC però treballarien per al canvi.
Ignasi Llorente, portaveu de l'executiva nacional d'ERC, ha dit que voldria que 'tothom treballés en la mateixa línia' però si algú no en té ganes o no se sent a gust és millor que ho faci a un altre lloc que no pas que remi en direcció contrària'.


La resposta dels dissidents
Uriel Bertran, per la seva banda, ha dit que 'La solució als problemes no es troba fora sinó dins' i que treballarien per al canvi a ERC des de dins. Bertran ha demanat a la direcció del partit 'la mateixa lleialtat' que EI ha demostrat i l'ha instat a complir amb els estatuts interns de la formació, amb la convocatòria d'un referèndum intern al per al nou model de finançament.
Carretero pel contrari diu al diari AVUI: “ les properes eleccions al Parlament s’hi ha de presentar una candidatura d’ampli espectre que tingui com a eix programàtic central la proclamació unilateral de la independència de Catalunya per una decisió majoritària del Parlament, que posteriorment seria sotmesa al corresponent referèndum de ratificació'. El dirigent independentista dóna per impossible l'encaix de Catalunya amb Espanya i diu que el referèndum s'hauria de fer després de la proclamació perquè, si no, ' la seva convocatòria dependria de la imprescindible autorització del govern espanyol, que no cal dir que mai no estarà per la feina'.


Al costat de qui es troben a Viladecavalls
El portaveu del Grup municipal de ERC s’ha destacat sempre per mantenir posicions altament radicalitzades amb la seva visió del destí de Catalunya; no deixen cap dubte del que estaria disposat si arribés l’hora “per la causa” i pobrets dels que no estiguessin al seu costat. No repartiria, caramels, precisament.
Amb el recent conflicte de l’Agrupació socialista del PSC local, actualment desfederada, i els seus militants expedientats per defensar un pacte amb CIU per la governabilitat del poble, s’ha establert una aliança amb l’executiva Comarcal del PSC; ERC i el seu portaveu, especialment, ha anat mes enllà del desacord, de la discrepància, de l’enfrontament polític, sembla que les actituds autoritàries, totalitàries, que denuncia de CIU, sap molt be con practicar-les. Segurament te un bon futur com inquisidor dels seus actuals companys, però demà traïdors a la causa, per no compartir el seu pensament.
On son a Viladecavalls, amb Uriel, Carretero?. Perquè ara Puigcercós al posar-se d’acord amb Carod potser ja no sigui prou pur. Y la resposta de amb ERC, no hi compta.