jueves, 23 de abril de 2009

Viladecavalls, diada de Sant Jordi


11h. Hissada de la bandera a la Plaça de Catalunya. Poca gent. Es tracta aquets any d’un acte d’afirmació institucional. Potser a la continuïtat dels propers anys arribi a tenir un paper referent. La hissada de la bandera mostra que els actes d’afirmació catalanista sempre que es realitzen amb naturalitat s’admeten amb naturalitat. No es una obvietat.


19h. Entrega dels guardons dels Jocs Florals a l'auditori de l'escola de Música Pau Casals. Gent interessada i compromesa pel sentit de l’acte. Al final poquets, però això no quita importància al acte. Te sentit més enllà de qualsevol altra consideració. Treballar la cultura, els arrels dels pobles es projectar el seu futur.
La mostra musical, els alumnes de l’escola municipal de música també proven la aposta cultural del poble, sostinguda pel Ajuntament. Algunes disfuncions s’han d’anar esmenant sense dubtes, però l’existència de l’escola i la seva funció no tenen discussió.


La curiositat de dia es comprovar com resulta que als esdeveniments i actes del poble, populars o no, només hi son presents a nivell polític els de sempre, CIU i els socialistes, aquest ara ja sense sigles PSC, els altres, PVA, ERC, només apareixen quant han tingut algú paper de protagonista sent socis de CIU. Al cas de ICV es diferent, sembla sempre que aquestes coses mai tinguin a veure amb vells.