jueves, 30 de abril de 2009

Ja hi ha una crida dels partidaris de Carretero a Viladecavalls, dirigit a "companys i simpatitzants d'Esquerra Republicana de Catalunya"


Tot i el silenci que el col·lectiu de ERC manté a la localitat davant de la greu situació interna del partit, amb la constant renuncia i fugida de militants, ja hi ha una crida dels partidaris de Carretero a Viladecavalls, dirigit a "companys i simpatitzants d'Esquerra Republicana de Catalunya", per mantenir contactes.
L’anunci es va realitzar al digital e-noticies del dimarts 28, a l’article "Cap al naixement de Reagrupament Independentista", (moviments de partidaris de Carretero per crear un nou partit) on es concreta que aquestes activitats tenen com a objectiu iniciar "un procés de formació d'un nou partit polític que es dirà Reagrupament Independentista".
Les fons consultades fins ara, no permeten aclarir qui lidera la crida, si bé les posicions mes maximalistes i radicals d’aquesta formació local s’han visualitzat sempre a l’acció política de l’actual portaveu municipal Lluís Soler, amb intervencions fora de lloc i plenes de connotacions personals, sembla no massa compartides per la resta del col·lectiu.
Amb qualsevol cas, cap veu autoritzada d’ERC reivindica la paternitat de la crida, i amb un planflet distribuït comercialment pel poble, Lluís Soler de moment es postula en nom d’ERC, almenys en 4 vegades com a futur alcalde a la localitat. Santa innocència.


Reagrupament convida els simpatitzants a associar-s'hi a través de la seva web, de moment s'ha constituït com a associació
Cal recordar la decisió de Carretero de deixar ERC, després que la directiva va anunciar que li obriria un expedient per l'article publicat en què ha obert les portes a una possible escissió . De fet, Carretero no ha estat l'únic a abandonar el partit, també ho han fet Jaume Renyer, Albert Pereira i uns altres militants, a Matadepera els partidaris preparen una assemblea.
La direcció d'Esquerra ha emprès una contundent persecució contra tot militant que expressi suport a Joan Carretero i, per exemple, ha clausurat de forma fulminant el bloc Montmeló, el camí del canvi, que administrava Xavier Castells, militant d'ERC i regidor de Montmeló. Sembla no es l’únic exemple.