lunes, 6 de abril de 2009

Saura perd l’oremus i encarrega un informe sobre el tractament informatiu dels mossos i les cargues policials, amb l’anuència del Tripartit


En una entrevista publicada en el diari El Periódico, Saura ha afirmat que ha encarregat un informe sobre el tractament dels mitjans de les actuacions dels mossos i ha acusat de "conservadors" a "alguns mitjans" per anar contra l'executiu i ICV.
Saura, preguntat per les crítiques rebudes per la seva gestió al capdavant d’interior, sobretot en casos com el de les protestes contra el Pla Bolonya, ha contestat que no creu que s’hagi equivocat tan com diuen, i que en aquell cas concret, no fou qui va donar l’ordre d’intervenir.
El conseller també ha apuntat directament al tractament que va fer TV3 de l’actuació de la policia dient que les càrregues es van repetir infinitat de vegades mentre que el llançament de cadires i pedres, claus o altres objectes contra els agents no fou emès. Per aquest motiu, Saura ha afirmat que està esperant el resultat d’un informe sobre el tractament informatiu dels mitjans sobre tasca dels mossos per pronunciar-se amb més exactitud i si la feina d’alguns periodistes ha fet mal als mossos, ho haurà de “plantejar on calgui”.
Saura també s’ha referit a la seva participació en la manifestació contra l’escalada bèl·lica a Gaza i ha recordat que molts altres líders polítics van assistir a manifestacions contra la guerra d’Irak on també hi havia consignes contra Israel i EEUU.