martes, 22 de abril de 2008

19 d’abril dia del municipi: altra incompliment de l’alcalde de Viladecavalls, amb la ciutadania, les institucions i l’ACM

El 19 d’abril va ser declarat oficialment Dia del Municipi per acord del Govern de la Generalitat el mes de febrer del 2006. El dilluns 14 d'abril del 2008 es va celebrat una reunió amb la presencia entre molts altres del conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, els presidents de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, i de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, Salvador Esteve. En el decurs de l’acte s’ha va aprovat la Declaració del Dia del Municipi. Una Declaració que ha estat tramesa als Ajuntaments de Catalunya perquè s’hi adhereixin.
Aquest acord per posar de relleu cada any les tasques dels municipis es regularment celebrat per la majoria d’ajuntaments. Ara es vol impulsar el caràcter institucional que es mereix, suggerir als ajuntaments una sèrie de propostes i recomanacions per tal que, si ho consideren adient, organitzin activitats que permetin la difusió d’aquesta commemoració entre els ciutadans i ciutadanes. Entre les accions previstes hi ha: l’organització de jornades de portes obertes dels consistoris que permetin conèixer els edificis municipals; l’organització d’activitats informatives, com xerrades o conferències, l’edició de material divulgatiu, com l’edició de revistes o llibres que cada ajuntament consideri adient o posar la bandera de la ciutat al balcó de l’Ajuntament el dia 19 d’abril, entre d’altres activitats.
L’Ajuntament de Viladecavalls com sempre es altra cosa, res de comunicació ni celebració, als actes institucionals s’ha de comptar amb l’oposició i això no esta a les previsions de l’alcalde, la moció per la República aprovada per unanimitat va ser una excepció ja que el Ple era el 14 d’abril coincidia amb la celebració.
El president de l’ACM, a la seva intervenció va reivindicar la dignificació dels càrrecs electes per combatre la desafecció política igualment va demanar per els alcaldes i regidors unes retribucions econòmiques dignes..
L’alcalde Sebastià Homs esta molt lluny d’aquestes preocupacions, en realitat el 19 d’abril va estar tot el mati donant voltes pel nou mercadal a la caça del ciutadà conegut per endossar.li la cassette dels seu esforços i mèrits sobrevinguts.
Però l’Ilutrisim alcalde hauria de compartir els propòsits i acords de l’ACM ja que es Vocal membre del Consell Nacional d’aquesta entitat municipalista que segons ells té més del 96% dels ajuntaments catalans adherits.
El incompliment del Sebastià Homs no es casual, es la seva manera de governar sense atendre més interessos que els seus, mes acords que la seva voluntat i desitjós, bona mostra la tenen els treballadors de l’Ajuntament i bona part de la població, (no cal recórrer al tracte rebut pels regidor a l’oposició)...
Els incompliments detectats fins ara amb l’ACM son:
-No respectar els acords sobre retribucions dels electes als municipis (es va posar el sou que li va donar la gana i pels seus regidors igual, a l’oposició li va adjudicar 150 € per Ple que es realitzen cada dos mesos).
-No respectar els acords per promoure la implantació de la institució de la Sindicatura local de greuges (es va oposar a la moció presentada per IC.V i recolzada pel PSC i ERC).
-No respectar els acords de suspensió de l’activitat municipal uns minuts per protestar davant l’assassinat per ETA del exregidor i militant socialista de Mondragón, Isaías Carrasco (no va convocar ni informar, ni donar condolences… i després va demanar retirar els considerants de la moció presentada pels socialistes, ja que deia que només li feien critica).
-No respectar l’acord de celebració del dia del municipi (va preferir pasetjarse pel mercadal amb els seus i donar satisfacció al seu ego personal).