jueves, 14 de febrero de 2008

Sebastià Homs, vocal membre del Consell Nacional de l’ACM i alcalde de Viladecavalls, no respecta els acords de l’entitat municipalista

Al seu moment ja es va dir, que l’ACM no feia bon negoci, incorporant als seus òrgans de direcció a l’alcalde de Viladecavalls, que al moment del seu nomenament ja incomplia l’acord sobre retribucions dels electes municipals del Consistori.

Ara tenint altra exemple prou clar d’incompliment. Cal dir que el Consell Nacional és l’òrgan de direcció de l’ACM en el període entre assemblees. Està format per 75 membres i una de les seves funcions, es vetllar pel compliment de les resolucions de l’Assemblea. Ara aquesta entitat municipalista té l’oportunitat d’actuar amb conseqüència amb relació a la postura del convergent Sebastià Homs i el seu Grup, votant contra la proposta de creació del Síndic de Greuges de Viladecavalls, quant l’ACM justament els defensa i recolza.


Conveni entre les entitats municipalistes i els Síndics Locals de Catalunya
Amb coincidència amb la celebració del Ple municipal ordinari de 31 de gener a Viladecavalls, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va acollit l’acte de signatura del conveni de col·laboració entre el FòrumSD (l’Associació de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores locals de Catalunya), l’ACM (Associació Catalana de Municipis) i la FMC (Federació de Municipis de Catalunya) on s’estableix un acord amb les dues entitats municipalistes per promoure la implantació de la institució de la sindicatura local als municipis de Catalunya, com un mecanisme més de defensa, protecció i garantia dels drets de la ciutadania a l’àmbit local.
L’acte va estat presidit per Bartomeu Muñoz, alcalde de Santa Coloma de Gramenet; Manel Bustos, president de la Federació de Municipis de Catalunya; Salvador Esteve, president de l’Associació Catalana de Municipis; Carles Dalmau, president del Fòrum de Síndics locals de Catalunya, i Fernando Oteros, Defensor de la Ciutadania de Santa Coloma. Tots ells acompanyats per la majoria de síndics i defensors locals catalans.


L’alcalde Sebastià Homs, membre del Consell nacional de l’ACM vota contra la creació del Síndic de Greuges a Viladecavalls.
A l’ordre del dia del Ple municipal de Viladecavalls, es proposava la creació del Síndic de Greuges de Viladecavalls, amb moció de ICV-EA, recolzada pel PSC i ERC. L’argument dels Grups municipals de l’oposició hi era el defensat per les entitats municipalistes, (ACM, FMC) dotar a Viladecavalls d’un “mecanisme més de defensa, protecció i garantia dels drets de la ciutadania” una necessitat bàsica davant de les actituds i tarannà del govern municipal de CIU, que si no respecta els drets dels regidors electes, que no hi son del seu Grup polític, es dubtós que respecti els de la ciutadania.
El vot majoritari de CIU va impedir l’aprovació de la moció avalada pels Grups municipals del PSC, ERC, ICV. L’argument de l’alcalde és que si ja existeix el Síndic de Catalunya i ho fa tant bé, no cal que a Viladecavalls en tinguem un. Sebastià Homs ignora deliberadament l’existència d’un defensor o defensora municipal, en més de 40 municipis de Catalunya, i vulnera els acords de recolzament a l’existència d’aquesta institució, de l’ACM, de la qual es membre directiu. Al Ple es va denunciar novament els dèficits democràtics del govern municipal de Viladecavalls.
El tarannà reaccionari de l’alcalde es va imposar, curiosament mitjançant l’ús del vot de la majoria.., però això no es nou, cal no oblidar que el faiscisme i el nazisme a Itàlia i Alemanya, van utilitzar els mitjans democràtics per pujar al poder. Seria bo que la ciutadania estigués alerta, vigilant l’estat dels seus drets i llibertats.