domingo, 30 de marzo de 2008

En memoria de Isaías Carrasco (Viladecavalls)

El grup municipal del PSC-PM a l’Ajuntament de Viladecavalls, d’acord amb l’establer per la Llei va proposar al Ple i se va aprovar per unanimitat, la següent resolució:
Repulsa a ETA i condol a la família de Isaías Carrasco (Vídeo)

Atès que el 7 de març va ser assassinat per ETA, Isaías Carrasco, ciutadà de Mondragón , demòcrata i militant del PSOE i de la UGT.

Atès que a Viladecavalls l’alcalde no va convocar cap reunió extraordinària de Ple, dels GG.MM, Junta de portaveus o del Consistori com a la majoria de municipis.
Atès que l’Ajuntament no va emetre cap comunicat de repulsa i condemna a la violència terrorista d’ETA, ni s’ha fet arribar cap missatge de condolença a la familia.
Atès que l’alcalde no va aplicar la recomanació de les entitats municipalistes de Catalunya, (FMC, AMC) o la convocatòria proposada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, (FEMP) de convocatòria pública de condolença i repulsa a ETA.

Atès que l’Ajuntament de Viladecavalls no si va sumar a la crida de diversos sindicats, entre ells les dues grans centrals, Comissions Obreres (CC.OO.) i la Unió General dels Treballadors, (UGT) que demanaven la paralització del treball uns minuts per efectuar concentracions de silenci.

Atès que el Consistori de Viladecavalls no ha pogut mostrar la seva condolença pública.
Proposem l’adopció dels següents acords:
1.- Condemnar sense pal·liatius l’acció terrorista d'ETA que amb aquest nou assassinat mostra la seva condició d’organització criminal, violenta i antidemocràtica.
2.- Realitzar un minut de silenci a la sala de Plens amb mostra de respecte a Isaias Carrasco i repulsa als seus assassins.

3.- Manifestar el suport i solidaritat del Consistori a la família i amics de Isaías Carrasco, en aquests moments de dolor i tristesa.

4.- Informar d’aquests acords a les entitats veïnals del municipi, a la vídua de Isaías Carrasco, al secretari general del PSOE i al secretari general de l’UGT.


Desenvolupament del punt.

L’alcade va demanar al portaveu socialista que no foren legits els considerandos, ja que al seu parer s’utilitzava la situació per criticarle.
Els socialistes van preguntar si n’havia alguna cosa que no fora certa, i devan la clara constància dels fets, van dir que els mantindrien.