jueves, 17 de abril de 2008

Si l’alcalde s’ha de cuidar de defensar els interessos de Viladecavalls, a l’execució del IV Cinturó, anem llestos

La execució del tram Terrassa-Viladecavalls a la alçada de Can Trias de ben segur que és troba amb algunes dificultats, i potser això te a veure amb una situació inesperada protagonitzada pel sempre present il·lustríssim alcalde, al convocar avui una Comissió Informativa del IV Cinturó, -això de Ronda del Vallès esta molt bé per altres poblacions, però a la nostra esta de més- a tots els regidors del Consistori, per rebre la visita i les explicacions d’algunes de les persones del Ministeri de Foment del govern de l’estat, que ho van cuit, com Aurelio Sampedro o Ramón Juanola, encapçalats per Lluís Bonet.

S’ha parlat de l’execució, de les previsions, de la situació, de les inquietuds, dels recels que l’absència d’informació ha generat, dels mancances d’interlocució que s’han patit al nostre Ajuntament, deixa’n clar amb paraules mesurades que l’actual equip de govern no s’ha comportat a l’alçada de les necessitats del veïnat, ni dels interessos de la Vila. La conversa s’ha mantingut essencialment a la seva totalitat entre els representants del Ministeri i els GG.MM. del PSC, ERC, IC-V, cal destacar i aclarir que l’alcalde s’ha mantingut amb silenci i l’autisme més absolut.

Lluís Bonet ha confirmat el que és sàvia, que a Can Trias la part que ara és carrer fins a la via és vol executar coberta, però que al no formar part del projecte en execució, s’ha realitzat altre petit pendent de tramitar, i segons ell s’acceptarà, donaran els diners i s'ha d'executar per a finals d’any.

¿Que vol dir això? Que potser no calç dubtar dels paraules del Lluís Bonet, però que a les alçades d’aquesta història, la tan "cacareada promesa” de l’alcalde, -per rentabilitzar vots a Can Trias a les municipals- encara està per concretar-se, no és mentida, però no hi era veritat quant Sebastià Homs publicitaba “les seves batalles i els seus mèrits”.

On si va mentir l’alcalde Sebastià Homs, amb una de les seves comptades intervencions, és que l’Ajuntament s’havia plantejat a iniciativa de l’Associació de Veíns de Can Trias, que l’empresa que executa les obres realitzaria varies actuacions amb cases colindants per esbrinar si és donaven vibracions o és podia generar esquerdes. Aquesta afirmació una vegada mes mostra la vessant dolenta de l’alcalde ja que sap molt bé, que abans que per conveniència escoltes a l’AV, s’havia acordat per unanimitat del Ple municipal de març de 2008, una moció presentada pel Grup municipal socialista que tractava aquest assumpte. És més, donat que als finals del mes de març és va celebrar una reunió veïnal a Can Trias i tampoc va esmentar l’acord del Ple i si va anunciar la proposta de l'AV, el PSC va dirigir una pregunta a l’alcalde on se li comminava a aclarir si això era el compliment de l’acord del Ple. Fins ara no hi ha contesta, potser que la vergonya no li deixi fer-la.

Els portaveus dels GG.MM. del PSC, ERC i IC-V van plantejar als representants de Foment diverses qüestions, concretament els socialistes entre altres van insistir en la necessitat de ser curosos amb l’execució i va contestar l’opinió de Lluís Bonet, que comparava el tractament d’aquesta obra amb altres realitzades a Catalunya, assenyalant que la diferència hi era que el Quart Cinturó afecta directament la població de Can Trias que suposa un 48 % de la totalitat del cens del municipi. També és va interessar per la situació de les expropiacions i en concret amb la d'Antonio Caballero, la qual cosa és van comprometre a informar exactament de l’estat de situació, assenyalant que a La Tendera és donaven problemes perquè no hi havia títols de propietat de les parcel·les.

El poc pressupost, -50 milions de pessetes- per enjardinar les lloses del minicobriment de Can Trias va originar l’intervenció socialista i altres portaveus de l’oposició, davant d’això el representant de Foment va quedar que informarien de l’import de les partides que disposaven. Durant la discussió és va desmuntar altra mentida difosa per CIU, les lloses no suporten més de 500 quilos per metre quadrat, això vol dir que només és pot posar una mica de terra i alguna planta. ¿On són les infraestructures que es realitzarien, segons CIU, i que donarien els diners?. Son uns mentiders compulsius.

Altra qüestió tractada pel portaveu socialista va ser l’afectació de la rodona que s’ha de executar a l’alçada de Can Trias, per enllaçar amb els altres connexions, que dona sortida als vehicles provinents de Terrassa de la rodona que s’ha de construir a l’alçada del Palau de Justícia. Va resultar evident dues coses, una que no va estar contemplada al moment de la realització del projecte del Quart Cinturó, i altra que el govern municipal de Terrassa a diferència de CIU+PVA a Viladecavalls, si tenen molt clar els interessos de la seva ciutat i aprofiten les oportunitats per realitzar-los.

Finalment el representant del PSC va demanar el pla d’obres donat que l’alcalde que és queixa d’això amb tothom d’amagat, no va ser capaç de treure el tema ni demanar-lo. Si l’alcalde s’ha de cuidar de defensar els interessos de Viladecavalls, a l’execució del Quart Cinturó anem llestos.