jueves, 10 de abril de 2008

El PSC nega que governació de la Generalitat, autoritzi l’escut municipal que CIU va reformar per la seva compta

Amb relació al nou escut imposat per CIU mitjançant la seva majoria amb el PVA, el PSC va manifestar al Ple municipal de finals de març, que la carta del Director General del Departament de Governació de la Generalitat, no autoritza ni legalitza l’escut.
El PSC va assenyalar que el Director General de Governació es manifesta dient que li sembla bé, si compleix amb els requisits de adequar-se al blasonament de l’escut heràldic municipal oficialitzat, però això no s’ha verificat, i els socialistes assenyalant que vulnera aquestes condicions.
A més els socialistes van denunciar que l’alcalde va presentar la qüestió al departament de governació de la Generalitat, d’una manera deliberadament sesgada i partidista, ja que demanaven la conformitat i no el pronunciament sobre la seva legalitat, que va ser l’acord que es va prendre mitjançant una moció de ERC,aprovada per unanimitat.
L’alcalde va tramés només la petició de conformitat i s’empara amb el acord majoritari obtingut amb la suma del seus regidors i el PVA, per donar l’imatge de que això es un tràmit.
Els socialistes van insistir en que l’alcalde Sebastià Homs no va complir l’acord del Ple ja que no va mencionar a la Direcció General de Governació de la Generalitat, que precisament es tractava de definir si l’escut de CIU era legal a la vista que els GG.MM. (PSC, ERC, IC-V) diuen que no s’ajusta a les normes. Cal dir que l’alcalde tampoc va tramés l’antic escut municipal , una vegada mes, Sebastià Homs manipula els acords i oculta les dades i proves que no acepta, amb un comportament gens democràtic.
El portaveu municipal del PSC va concluir demanant a l’alcalde si assumirà els acords de la moció aprovada al seu dia pel Ple municipal, encarregant l’estudi de la qüestió a les persones qualificades en heràldica, o bé demanarà novament al departament de governació de la Generalitat, (fent la tramesa correcta de la documentació necessària) el seu pronunciament de si veritablement s’ajusta a les normatives vigents amb blasons, escut i heràldica municipal oficialitzat.
L’alcalde no va contestar potser perquè no te arguments, i fins i tot segurament pensa que l’oposició te raó. Els tics totalitaris podem més que els raonaments.