lunes, 23 de marzo de 2009

Valoració de la concentració a Plaça Sant Jaume de Barcelona, contra els atacs a la premsa

El Col·legi de Periodistes de Catalunya fa una valoració positiva de la concentració de la professió, a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, per protestar contra les agressions dels Mossos d'Esquadra a la premsa durant les manifestacions d'estudiants dimecres passat.
Davant la seu de la Generalitat de Catalunya, els concentrats han expressat el rebuig a les actuacions policials extremadament violentes i injustificables que s'han produit contra els periodistes que cobrien les manifestacions. El Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Sindicat de Periodistes de Catalunya, la Upifc Sindicat de la Imatge i l'Agrupació de Periodistes de CCOO han convocat la trobada, a la qual s'ha adherit lAssemblea del Sector de Mitjans de Comunicació Esquerra Unida i Alternativa, així com l'Agrupació de Periodistes de la UGT i la Confederació General del Treball de Barcelona (CGT).
Dimecres passat almenys 31 periodistes van ser colpejats pels Mossos d'Esquadra, i la majoria d'ells eren a Plaça Sant Jaume. Un dels que més va rebre, Guillem Valle del diari gratuït ADN, ja ha presentat denúncia al Jutjat. Els professionals de la premsa coincideixen en què els Mossos els van atacar deliberadament. En diversos casos, fins i tot després d'haver parlat amb les forces policials i demanar-los que els deixessin fer la seva feina, la premsa va ser agredida.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha demanat al conseller d’Interior, Joan Saura, que obri una investigació per aclarir les agressions de què van ser objecte almenys 31 informadors. El Col·legi considera que els responsables de la intervenció policial han d’assumir les responsabilitats per aquests fets. Igualment, ha decidit personar-se en tots aquells procesos que es posin en marxa en l’àmbit legal.


El Col·legi ha seguit rebent trucades de denúncia per part de redactors, càmares de televisió i fotògrafs agredits, en alguns casos més d’una vegada al llarg del dia. Fins ara el Col·legi ha pogut comptar 31 afectats.
Més informació a www.periodistes.org