jueves, 5 de marzo de 2009

Alguns continguts del nou pacte de govern a Viladecavalls


L’acord de govern a Viladecavalls, de CIU i PSC, ha provocat multitud d’intervencions de “suposats ciutadans” a la red digital, mitjans i blocs, i paral·lelament l’actuació del secretariat permanent de la Comarcal del PSC del Vallés Oest, -fins al punt d’iniciar expedients i avencar-se a les decisions del Consell de Federació, Consell Nacional del PSC i Comissió de Garanties- anunciant la dissolució de l’Agrupació del PSC de Viladecavalls.

El cert es que les critiques manifestades pels contraris al pacte, que ha prioritzat les necessitats de la població pel damunt del PSC, -que encara no ha donat les raons de la seva postura- es manifesten amb relació a l’estètica de l’acord i no als continguts.


Acords que definiexen el pacte

1. El present Pacte de Govern té la voluntat de refermar i assumir amb normalitat totes aquelles transformacions esdevingudes a la Vila i seguir avançant cap el progrés, la modernització, la millora dels barris i dels serveis municipals, la construcció d’habitatge i la proximitat de l’administració a les persones, és a dir, tots aquells aspectes que repercuteixin immediatamet i positivament en la quotidianitat.

2. El pacte és un conjunt de projectes polítics a partir dels programes de les dues formacions, potenciant el valor afegit que suposa la suma dels esforços de CIU i PSC, compromesos a treballar en equip sobre la base del consens, supeditant els interessos de partit als interessos del poble amb projectes comuns per Viladecavalls, en la pluralitat i en el manteniment dels espais polítics de cadascú.

3. L'acord es fonamenta a partir dels valors essencials de la democràcia, en el respecte a les legítimes diferències i, així mateix, en el respecte als principis de lleialtat, solidaritat, corresponsabilitat amb les decisions que col•legiadament adopti el govern des de qualsevol dels seus òrgans; compromís i transparència per explicar i defensar-les, tant davant dels ciutadans com en el sí de les respectives formacions polítiques; participació, transversalitat, eficiència i eficàcia, per executar els projectes i accions que el govern acordi en cada moment; la participació, la vocació de servei a les persones i entitats, la igualtat d’oportunitats i la promoció del treball per a la millora del benestar i la qualitat de vida de totes les persones de la Vila.

4. El pacte de govern CIU-PSC, esdevé un compromís amb el poble, per això seran públics els acords als quals s’arriba per tal de formar govern, i els seus representants seran portaveus de l’Ajuntament, visualitzant l’acord de les dues forces politiques a tots i cadascú dels esdeveniments de la gestió, la governació i els actes públics.

5. Les dues formacions polítiques coincideixen que l’acció del govern municipal s’ha de centrar en:

-El foment de les polítiques de cohesió social i la convivència, i, donada l’amplitud de la crisi econòmica, molt especialment totes aquelles relacionades amb el benestar social, l’educació i l’ocupació.

-La inversió en polítiques de millora de l’espai públic, equipaments i el medi ambient.

-El foment de l’equilibri territorial i el desenvolupament econòmic del municipi.

El eixos prioritaris, pel nou govern, són:

-Urbanisme i habitatge.

-Serveis socials.

-Transport, mobilitat i aparcaments.

-Cultura.

-Esports.

-Ensenyament

-Joventut

-Participació i comunicació.

-Promoció econòmica.

-Sanitat i Salut pública.

-Seguretat pública i protecció civil.

-Cooperació. Cultura de la pau.

-Sostenibilitat.

-Dona

-Gent gran

-Administració local.

-Nova ciutadania.

6. Coincideixen que s’han de planificar les accions i els projectes a desenvolupar en cada un dels eixos estratègics esmentats, prenent com a base les aportacions programàtiques de cada partit, per l’actuació municipal 2009-2011.

7. L’acord de govern de CIU i PSC, té la voluntat de consolidar una nova etapa política a Viladecavalls basada en el diàleg i el respecte a tothom, que prioritzi en l’acció del govern les preocupacions i aspiracions majoritàries de la ciutadania, enfortint la relació entre els seus governants i les persones. Una nova etapa on les forces polítiques sotasignants es comprometen, a vetllar perquè les relacions institucionals i polítiques amb la resta de grups municipals es desenvolupin amb correcció i respecte mutu.

8. L'Equip de Govern mantindrà una estreta comunicació interna que faciliti el

treball en equip. A tal efecte es fixaran reunions amb la presència de tots els regidors on es debatran tots els temes per tal de planificar objectius i coordinar actuacions.

9. Dins del marc del model de gestió i organigrama directiu definit, a l’Ajuntament de Viladecavalls els regidors del nou govern municipal disposaran dels mitjans tècnics i humans necessaris per recolzar la gestió de les seves responsabilitats i poder desenvolupar la seva tasca amb garanties.

10. Els grups polítics signants del pacte tindran llibertat de vot en el moment de plantejar aspectes generals, a nivell nacional, estatal o mundial, i podran expressar públicament els seus arguments sense que això tingui que perjudicar l’acord de govern.

11. Per la confecció dels pressupostos anuals de la Corporació, es farà una reunió especifica entre les dues formacions per tal d’establir criteris generals,

atenent a les prioritats establertes.

12. Som conscients que hi haurà decisions importants on serà difícil arribar a un acord global que satisfaci les parts. L’objectiu serà consensuar aquestes decisions mitjançant els àmbits i les reunions que calguin.