martes, 24 de marzo de 2009

La gran majoria dels catalans pensen que el Partit dels Socialistes (PSC) i Convergència i Unió (CiU) haurien de treballar junts, segons El Periódico


Catalunya demana unitat al PSC i CiU per afrontar la crisi i el finançament. El 80% dels catalans pensen que la lluita contra la recessió guanyaria eficàcia si col·laboressin. Gairebé el 70% dels ciutadans veurien amb satisfacció que els nacionalistes entressin al Govern que presideix José Montilla, segons el baròmetre de primavera sobre la situació política a Catalunya, elaborat pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a EL PERIÓDICO; en els dos casos, els votants socialistes són els que més entusiasme mostren, però el suport resulta massiu entre tots els electorats.


Les raons que van portar al PSC de Viladecavalls a pactar amb CIU, queden totalment reflectides a l’enquesta. Viladecavalls no es cap excepció a la resta de Catalunya, el que si sembla excepcional son les mesures adoptades per l’executiva Comarcal del PSC, a instàncies del secretari d’organització i primer secretari, demanant la suspensió de militància de l’executiva local socialista, i la desfederació de l’agrupació; l’aplicació dels fets consumats, abans dels òrgans interns del PSC, (Consell de Federació, Consell Nacional, Comissió de garanties) han creat una situació perversa i nefasta per al futur del socialisme a la Vila.