martes, 8 de julio de 2008

Viladecavalls al Congres del PSOE

El portaveu municipal i primer secretari dels socialistes de Viladecavalls, Francisco Garcia, va ser un de les mes de 5.000 persones delegats, invitats nacionals e internacionals, observadors, mitjans de comunicació acreditats i equips encarregats de la infrastructura tècnica i organitzativa, que van participar del 4 al 6 de juliol al 37 Congrés del PSOE; que es va celebrar al Palau de Congressos ubicat al Camp de les Nacions de Madrid.
Amb “La força del Canvi” el PSOE volia identificar els treballs del Congres, -major òrgan de direcció- per situar al socialisme amb aquesta nova etapa, a la pista de solucions i respostes als problemes que preocupen als ciutadans.
Al Congres van assistir 995 delegats, representant a totes les federacions regionals o de nacionalitats del partit, així com las de Ceuta, Melilla, Europa i Amèrica. Les quatre federacions que més delegats van aportar van ser: Andalusia amb 251, Comunitat Valenciana amb 103, Catalunya amb 96, i Madrid amb 79 delegats. També hi eren presents les Joventuts Socialistes, la corrent Esquerra Socialista, i les Organitzacions Sectorials del PSOE.
Es van acreditar mes de 3.000 invitats nacionals i internacionals y mes de 600 observadors, així com representants dels sindicats i la patronal CEOE. Per organitzar el desenvolupament del Congres van treballar mig miler de persones. Els mitjans de comunicació nacionals, internacionals i autonòmics per realitzar la cobertura informativa van superar els 200, amb més de 700 professionals. A més es van acreditar al Congres federal per primera vegada, 60 bloggers.

La delegació dels socialistes catalans sempre organitzada
Des de l’inici de les tasques precongresuals es va anant desenvolupant protocols organitzatius per facilitar l’estada i el treball dels delegats, observador i invitats; el transports utilitzat majoritàriament va ser l’AVE, l’anada i tornada va tenir molt “bon rotllo”. Les habitacions de bona qualitat, els menjars correctes però es pot millorar molt aquest camp, i “Madrid le nuit” de primera, sense dubtes.
Tot va rutllar, els delegats a les comissions i plenaris, els observadors prenen notes, comentant situacions, establint relacions amb altres federacions i posant en valor les propostes de la delegació; els invitats d’invitats donant vols per tot arreu.
L’exemple mes vistós del grau d’organització dels socialistes catalans es va donar la nit del dissabte, quant es va convocar a la 1 de la matinada reunió del plenari de la Delegació Catalana, per aprovar els 15 delegats proposats per formar part del Comitè Federal.
No va faltar cap delegat, observador ni invitat, ningú volia perdre el moment; al saló obert i escollit del Mèlia Castilla es va fer el silenci a la lectura dels noms i les intervencions del Daniel Fernández, José Saragossa, Iceta i Montilla; entre els proposats que formaran part del Comitè Federal com a delegats del PSC, es troba l’alcalde de Terrassa i primer secretari de la Federació del Vallés Oest, Pere Navarro.

“La força del canvi” noves maneres de fer
Es va aprovar una reforma dels Estatuts per crear la figura del "cibermilitant” una nova manera de perteneixer al partit i participar, pensada específicament pels milers de ciutadans que ja es relacionen amb l’organització mitjançant Internet.
El PSOE ofereix també als ciutadans la possibilitat de veure l’informació del 37 Congres mitjançant el canal socialista a Youtube (www.youtube.com/psoe); Al Congres tots els assistents van tenir a la seva disposició cámara i micròfon dels serveis de PSOE TV, per llançar el missatge que volien amb temps real pel canal socialista a Youtube, i a les innumerables pantalles distribuïdes por tot el Palau Municipal de Congressos de Madrid.