martes, 22 de julio de 2008

Els socialistes de Viladecavalls proposaran que de les despeses d’un acomiadament, es faci càrrec l’alcalde

El grup municipal del PSC presentarà al Ple de l’Ajuntament de Viladecavalls del 31 de juliol de 2008 una proposta de resolució a la qual es demana, Que la despesa ocasionada pel acomiadament, judici i restitució del lloc de treball de la treballadora de l’Ajuntament, Cesca Berenguer, sigui assumida pel patrimoni personal o deduïda dels sous de l’alcalde Sebastià Homs, i la tinent d’alcalde Regina Parellada”.
Amb aquesta proposta els socialistes locals mouen novament un tema difícil pel l’equip de govern municipal, ja que la demanda interposada per Cesca Berenguer pel seu acomiadament pel l’alcalde, va desemboçar a un judici contra l’ajuntament i la sentencia va establer que l’acomiadament es va produir per raons politiques; amb vulneració de l’article 14 de la C.E. i els articles 4.2c, 17, 53.4 i 55.5 del ET. El PSC recorda que al Ple del 31 de gener, van presentar una moció a la que es rebutjava l’acomiadament, per les mateixes raons que el jutge reconeix a la sentencia, però CIU+PVA van fer valer la seva majoria al votar amb contra.
La obstinació i l’acomiadament realitzat pel interès personal i polí
tic de l’alcalde i la seva tinent d’alcalde va estar reconegut al judici, on davant les proves aportades per la treballadora el jutge declara la nul·litat de l’acomiadament, i ordena a l’ajuntament la readmissió en les mateixes condicions anteriors, a mes de abonar els salaris deixats de percebre.
Els socialistes també van denunciar que l’amortització de la plaça que ocupava la Cesca Berenguer va ser una mesura encoberta per crear una nova a mida, per contractar un nou càrrec de confiança; ara la sentencia obliga a la restitució de l’antiga plaça de Cesca Berenguer, per això també demanen que es faci efectiva la sentencia en quant a les condicions de treball de la plaça, i les funcions que realitzava l’esmentada treballadora municipal.
Els socialistes demanen a l’equip de govern de CIU i l'alcalde, que deixen d’enfonsar l’ Institució amb decisions sectaries i partidistes.