lunes, 14 de julio de 2008

Festa Major de Viladecavalls

Encara s’està realitzant però ja es poden fer algunes reflexions al voltant de la festa, la programació i els criteris del govern local abans que, la nota de premsa d’alcaldia, decreti que ha sigut la mes participativa.., la més concorreguda..., la més plena d’actes.., la més de la més; l’oficialisme no necessita padrins...

El primer que s’ha de dir es que cal rebutjar l'argument-excusa del govern local per justificar davant de qualsevol critica; dir que la definició i programació depèn o ha sigut realitzada per una Comissió d’entitats, es una mentida a mitges. Les pitjors. Aquesta Comissió es incomplerta, no massa representativa, amb poc marge de maniobra i menys de decisió.., i amb qualsevol cas la responsabilitat dels actes i la festa es de l’Ajuntament, que posa els cales.

Aquest any es nota que el pressupost te la caixa buida. Cap novetat, una festa que hauria de ser de tots només es d’una minoria, una festa d’anar per casa, però de CIU. No pas del conjunt de la població:
-No s’ha fet cap acte fora de la plaça de la Masia de Can Turu, la petita entrada de l’església, -amb pretensions de plaça- i el pregó davant de l’Ajuntament, que realitzat per la gent de les llar d’Infants va ser el més emotiu, proper i participatiu dels actes de la festa major d’enguany.
-La qualitat, quantitat i organització d’alguns àpats, -ben presents a la programació ja que forma part de l’estratègia de CIU de omplir barreges- ha baixat ostensiblement, especialment el “Aperitiu popular de Festa Major"
Es va realitzat a la porta de l’església i a continuació de la “missa solemne de Festa Major”, lligant la celebració seglar de la festa, amb la litúrgia de l’església. Mala cosa. Podia semblar un premi per la gent que va assistir però la mala organització, -ni va estat preparat al seu moment, ni la beguda era fresca- la va convertir en un càstig.
-Poca propaganda i ornamentació als carrers de sempre, carrer Major, Antoni Soler i del Baix, amb uns nous llençols ridículs pel tamany i amb un gust horrorós. Es veu que l’escut del poble ja no omple el pit de l’alcalde potser perquè “ja no s’apassiona” tant per Viladecavalls al viure fora del poble.
La resta de carrers i barris sense noticies que es feia la festa. Cap cartell. Altres anys era “imprescindible” ¿aquest any no s´ha fet concurs?. El mercadal era un bon lloc informatiu. La gent de Can Trias davant l’indiferencia municipal creu que la seva festa va ser la realitzada per Terrassa la setmana passada. ¿Potser es fomenta l’idea de la segregació del barri?.
-L’austeritat de la programació es contradiu amb l’ostentositat d’algunes coses, com el fet de que tots els càrrecs de confiança de CIU, i son uns quants, disposaven d’un pins nou de trinca, que els distingia de la resta de la gent, igual que els regidors, però de plata; només que alguns regidors no ho tenen perquè s’ha perdut amb els anys, i al començament de la legislatura l’alcalde els va estalviar.
-La contractació del grup musical Els Pets” com plat fort es altra mostra,del sectarisme de CIU, ja que l’actuació va dirigida a un sector de població i públic determinat i minoritari, no es un “acte per tots els públics” i no fomenta la cohesió territorial ni social; potser que el fet que gent d’altres municipis, afins cultural i musicalment pugui assistir i es vegi gent, sigui suficient per alguns; els que estimen de veritat Viladecavalls amb la seva gent com es, amb les seves realitats, no volen això, la festa ha de ser de tota la població, no dels cascs urbà, els actes han de reflectir les realitats del poble. Així es participarà.
-L’epílogue es de mal gust. Com cada any aquest dilluns al mig dia es celebra la “Diada de Germanor per a la Gent Gran”, les entrades son exclusives per majors de 60 anys jubilats i empadronats a la localitat. Ningú més pot anar perquè diuen que l’acte no es per fer política, això ho fam any rera any. Ningú mes, menys l’alcalde i la seva comitiva de regidors, parelles, càrrecs de confiança i amics.
Els regidors socialistes no hi son dintre d’aquesta llista i no volen la cadira i l’àpat perquè ningú digui que s’aprofiten, però el vergonyós del assumpte es que CIU no te cap mirament ni escrúpol , en anar, imposar la seva presencia i pagar amb els diners del municipi.
A la gent que pregunta perquè els regidors del PSC no hi son, sals hauria de dir la veritat. CIU utilitza el menjar per fer la seva propaganda i “treballar als avis” i amb els socialistes no el podrien fer. Per això no les deixen estar presents.