viernes, 11 de julio de 2008

L’alcalde de Viladecavalls signa avui un conveni a Rubí per demanar l’entrada a la Xarxa Eurocities, fora bo que per una vegada informi al Consistori

Onze municipis de la comarca signen avui un conveni per a impulsar la candidatura com a membre de ple dret de la Xarxa Eurocities. L´acte tindrà lloc al Castell de Rubí, i a més de l’ alcaldessa d’aquesta localitat, Carme García, es prevista l’assistència dels alcaldes i alcaldesses de Terrassa, Pere Navarro, Sant Cugat, Lluís Recoder, Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, Castellbisbal, Dolors Conde, Matadepera, Mireia Solsona, Viladecavalls, Sebastià Homs, Vacarisses, Carles Canongia, Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba, Rellinars, Francesc Sales i Ullastrell, Jaume Rodó.
Amb aquest conveni, els 11 municipis acorden sol·licitar de forma conjunta l´ingrés com a membre de ple dret de la xarxa Eurocities, que només accepta nuclis de població de més de 250.000 habitants. La proposta s’anomena “Terrassa region cities” (ciutats de l´àrea de Terrassa), amb una població total d´uns 400.000 habitants. Eurocities és la xarxa de les principals ciutats europees. Fundada l´any 1986, actualment compta amb 130 municipis de 30 estats.

L’alcalde de Viladecavalls amaga l’informació del procés d’integració a la xarxa Eurocites, i del pla estratègic de l’E-9
L’alcalde amaga tot tipus d’informació encara que siguin bones, això passa amb el tema de la xarxa Eurocites i l’eix de l’E-9, on podia gaudir del recolzament dels socialistes; potser que sigui una actitud deliberada per mantenir un doble joc, el de assumir i acceptar davant de la resta d’alcaldes les propostes, i després a Viladecavalls no mantenir els compromisos e implicacions.
Això seria un engany i falta de respecte als altres municipis, però al no informar al Consistori, representant legítim del poble de Viladecavalls ja ho esta fent.
Es completament irregular que el Consistori de Viladecavalls, encara no tingui informació del Pla estratègic per desenvolupar l’eix viari de l’E-9.
La iniciativa del pla estratègic de l'E-9, s'emmarca en la discussió sobre el nou model territorial; la filosofia de l'eix de l'E-9 s'emmarca en la potenciació de l'euroregió i la connexió amb Tolosa, París i el nord d'Europa.
L’actuació sectària de l’alcalde i el suport d’aquesta política pel seu equip de govern treu oportunitats, possibilitats i profit a Viladecavalls. Això es molt senzill d’entendre.