miércoles, 11 de junio de 2008

L’alcalde es nega a anular les denuncies policials realitzades a varies persones, que protestaven davant l’Ajuntament pel tancament de l’Escola Taller

La policia local de Viladecavalls sembla que amb directrius de l’alcalde, va denunciar a dos professors de l’Escola Taller, tancada per decisió del govern municipal de CiU, per participar en una concentració pacífica de 20 minuts davant de l’ajuntament el 30 de gener d’enguany.
Les formes poc democràtiques de l’alcalde Sebastián Homs i la tinent d’alcalde Regina Parellada, al tractar el tema, van fet que la comunitat educativa del municipi participés a la concentració; unes 50 persones va manifestar el seu suport als treballador de la clausurada escola taller.
La denúncia que es manté amb tramitació encara causa sorpresa , donat que per primera vagada a la historia de Viladecavalls, el govern municipal reprimia amb la policia les protestes d’un col·lectiu d’ensenyats contractats pel l’Ajuntament; els concentrats ho feren a sobre d’un pas de vianants, i sense que en cap moment la policia municipal informés als concentrats de que no podien estar en aquell lloc, per això cal també dubtar de la correcció del procediment, i més quant finalitzada la protesta l'alcalde va rebre a uns representants dels concentrats.

El PSC va demanar dues vagades al llar del Ple municipal del 31 de gener, la anul·lació de les denuncies.
Els socialistes van treure el tema en mig dels debats del Ple i desprès al punt de precs van formular a l’alcalde la petició per escrit. El portaveu del PSC va explicar que en cap moment la policia municipal informés als concentrats de que no podien estar en aquell lloc ni en aquestes condicions, també que no es va tallar el trànsit ja que els concentrats ocupaven una part dels pas de vianants, on la velocitat està limitada a 40 Km/h; molts ni sabien que aquesta concentració no estava autoritzada i per finalitzar l’alcalde va rebre els representants de les persones que estaven actuant suposadament contra l’ordre públic.
Sense dubtes les denuncies es van produir per la por de l’alcalde a quedar amb evidencia, optant per enviar la policia i tractar de criminalitzar les actuacions pacífiques i democràtiques del professors, i la resta de persones presents a la convocatòria.

L’alcalde contesta al PSC que desconeix la situació actual de les denuncies
La resposta a les demandes d’anul·lació de les denuncies sol·licitades pels socialistes han trigat 4 mesos, amb una resposta que encara responsabilitza més “als responsables de la manifestació”, que així qualifica l’alcalde els fets:
“ La policia va tenir noticia d’una manifestació sense autoritzar que va provocar que la policia hagués de muntar un dispositiu de trànsit d’urgència, ja que coincidia amb una hora de molta afluència de trànsit al casc urbà.
Es va identificar els responsables de la manifestació i es va denunciar administrativament, mitjançant l’aplicació informàtica que ens connecta amb la Direcció General de Seguretat Ciutadana (SIP), ja que l’autoritat que sanciona aquests fets és el director general.
En aquests moments desconeixem en quin moment de procés es troba, ja que la direcció general no s’adreçat a nosaltres per sol·licitar cap tipus d’aclariment o informes, i aquesta informació no consta en el servei informàtic”.
Aquesta resposta no es de rebut, i ja es pot avançar que els socialistes demanaran explicacions i l’anul·lació del procediment en curs, ja que no es pot acceptar que d’una protesta de caràcter laboral, la manipulació de l’alcalde Sebastià Homs i la seva tinent d’alcalde Regina Parellada, facin un conflicte d’ordre públic per incriminar als afectats. Això es feia amb el temps del franquisme i es veu que alguna gent no s’ha adonat dels canvis socials.
La decisió de tancar l'Escola Taller l'ha va pres l'equip de govern de l'Ajuntament perquè la seva aposta no es millorar les possibilitats dels joves, millorant la seva formació.
Des de el començament de la legislatura es va notar que CIU aposta mes que mai per altres coses com, per exemple, l'acomiadament de treballadors, el manteniment del clientelisme a base de subvencions i cops de talonari, i el foment del totxo i la construcció oblidant per complet les polítiques socials.