miércoles, 4 de junio de 2008

Viladecavalls, la idea d’un poble

Tothom creiem en uns ideals, uns principis que regeixen les nostres vides i anhels, més enllà, fins i tot, del que ens han ensenyat o inculcat. Aquests principis bàsics guien les nostres voluntats, la manera de veure el món i de voler donar-li forma.
Per als socialistes aquests principis tenen tres valors fonamentals: La Igualtat, la Llibertat i la Solidaritat. No és casualitat que aquests principis s’assemblin a aquells que van promoure la Revolució Francesa al Segle XVIII.
Agrupació d’individus lliures e iguals, amb un seguit de drets i deures inherents a ells mateixos. Això ho sabem molt bé al nostre poble, un lloc com cap altre i segurament com d’altres arreu de Catalunya, que han fet de l’acollida i la tolerància traç característic del seu caràcter. Tothom que ha vingut al nostre poble ha trobat un lloc on desenvolupar el seu projecte de vida.
Els i les socialistes de Viladecavalls tenen una idea de poble, on tothom pugui sentir orgull. Tenen la idea d’un poble pròsper, dinàmic i sostenible amb el medi ambient. Tenen la idea d’un poble on la gent sigui el més important per als polítics. On tothom tingui els mateixos drets i deures. On les administracions públiques estiguin al servei del ciutadà i no esdevinguin un problema per a ell. Un poble on ningú hagi de patir exclusió social o econòmica, i aquells menys afavorits comptin amb el recolzament de les institucions.
On no es permeti la discriminació i el maltractament. On es respecti la diversitat i la cultura del nou vingut i es treballi per la nostra societat, la nostra cultura i tradicions de manera natural, sense cap tipus de coacció contractual.
En resum la idea d’un poble del Segle XXI, amb els valors que sempre han defensat i que són sense dubte el motor que permetrà afrontar els designis del futur. Un futur on el nostre poble, sigui un lloc d’Igualtat, Llibertat i Solidaritat.