jueves, 15 de mayo de 2008

Una nova mort a les mans de ETA



Ahir a la matinada una furgoneta bomba carregada amb 300 quilos d’explosius va esclatar a la Caserna de la Guardia Civil de Legutio, a Àlaba. Com a conseqüència de l’explosió, ha mort un agent del cos, Juan Manuel Piñuel, de 41 anys, casat i amb un fill, i quatre persones més van resultat ferides.
L’atemptat d’ETA a Legutio arriba dos mesos després que la banda terrorista assassinés a Isaías Carrasco un exregidor socialista a Arrasate, (Mondragón) a Viladecavalls el l’alcalde Sebastià Homs, no va considerar oportú convocar al Consistori, ni realitzar cap acte de repulsa o condemna, fins que els socialistes van denunciar aquesta actitud impròpia d’una alcadia democràtica.
Amb aquesta ocasió les coses, segurament amb funció de l’ultima vegada son diferents i l’alcalde s’ha fet reso de l’atemptat i també de les recomanacions que les entitats municipalistes van difondre, per tal de manifestar el rebuig a la violència criminal d’ETA.

El portaveu socialista s’ha dirigit a l’alcalde i els regidors del Consistori per mostrar la seva solidaritat
El cap del Grup municipal socialista ha donat les gràcies a l’equip de govern per informar de la celebració dels minuts de reflexió i repulsa a ETA, davant el nou i recent atemptat, amb víctimes, a la vegada ha formulat varies propostes per millorar aquest tipus de convocatòries.
“Ja era hora que l’equip de govern estigues a la alçada, amb aquest tema, de la majoria dels Ajuntaments per voluntat pròpia o per les recomanacions de les entitats municipalistes de Catalunya.
Es una decisió encertada que s’ha de repetir tantes vegades com faci falta, però la meva assistència esta condicionada en bona part al desenvolupament del meu treball, com de la resta del Consistori que no cobrem dedicació, per això segurament no hi serè present.
Caldria, per assegurar la presencia de la totalitat del Consistori amb aquestes coses, que es el que toca, convocar amb més antelació, a hores més raonables per tothom, -les 19.30 hores per exemple- o acordar un criteri d’aplicació permanent…
En qualsevol cas, per la meva part ahir vaig compartir els minuts de silenci amb els meus companys de treball a l’Ajuntament de Terrassa, però el meu cor hi serà amb vosaltres avui al mig dia”.
Cal animar a l’alcalde a deixar els tics habituals, i seguir pel camí encertat de posar per davant de qualsevol altra qüestió personal la institució municipal.