jueves, 29 de mayo de 2008

El PSC de Viladecavalls proposa una amonestació a l’alcalde per incompliments de deures, amb relació a l’esvoranc del carrer Major

La proposta socialista es presentarà al Ple municipal ordinari d’avui a les 21 hores i es basa amb els següents criteris:

“Atès que el dissabte 10 de maig es va produir un esvoranc de grans dimensions, al cedir un mur d’una obra que es realitzava al carrer Major cantonada amb la carretera Terrassa-Olesa, i 26 veïns van tenir d’anar-se dels seus habitatges.

Atès que l’esvoranc afortunadament no va comportar danys físics a les persones, però es va constatar l’existència certa de perill pels habitatges propers i encara es manté el risc de que cedeixi el subsòl.

Tenint en compta que l’equip de govern municipal, al dia de la presentació d’aquesta proposta, no ha informat de l’esmenta’t sinistre, les causes o les propostes de resolució, als regidors o portaveus dels grups municipals del PSC, ERC, IC-V.

Atès que l’argument de la pluja no pot ser una excusa per oblidar que els veïns ja s’havien queixat de l’existència d’unes esquerdes a la calçada, i ’alcalde al no aparèixer en cap moment fins el 14 de maig, -sense comunicar la seva absència al conjunt del Consistori- no ha aclarit les mesures que l’Ajuntament va prendre i va contribuir a incrementar els interrogants sobre els antecedents dels fets.

Atès que cal depurar amb claredat i transparència les responsabilitats que calguin a l’actuació municipal, com les de l’empresa constructora, començant per aclarir perquè no es va informar ni convocar a les reunions celebrades, als grups municipals del PSC, ERC, IC-V.

Tenint en compta que l’informe jurídic del secretari municipal, demanat pel nostre grup sobre els suposats d’absència dels alcaldes del seu terme municipal, explicita a les seves conclusions del punt 2on, que del decret d’absència de l’alcalde de data 8 de maig “es va donar trasllat a la totalitat de les àrees de l’Ajuntament”, però resulta evident que no es va donar trasllat pel seu coneixement, als grups municipals del PSC, ERC, IC-V.

Atès que al decret esmentat del 8 de maig no fa cap referència al lloc on va anar, ni al tipus d’absència de l’alcalde, (si per qüestió oficial, o particular) la qual cosa es cabdal pels interessos de municipi, ja que no cal oblidar que l’alcalde cobra un suculent sou a plena dedicació, i com qualsevol treballador a la seva feina ha de complir el calendari laboral i al seu cas, donar compte pública del motiu de les seves absències.

Atès que a la part resolutiva del decret esmentat abastament, al punt segon es diu textualment “comunicar aquesta resolució a tots els interessats” la qual cosa no va ser executada a la seva totalitat per quant els grups municipals del PSC, ERC, IC-V no vàrem ser informats, però tampoc com a regidors del Consistori. I cal pensar que ningú qüestionarà la qualificació d’interessats als membres del Consistori, ni del dret a ser informats de les absències de l’alcalde, o dels canvis per delegació del mateix.

Es per lo exposat que:
-el nostre grup considera que l’absència de l’alcalde ha donat novament als mitjans de comunicació d’abast comarcal i nacional, una imatge distorsionada i “friki” dels nostre municipi, al mantenir primer un secretisme sobre el motiu i després per filtrar-se als mitjans, el suposats destí.
-s’ha incomplet parcialment el decret d’alcaldia del 8 de maig, a la part resolutiva punt segon “comunicar aquesta resolució a tots els interessats”.
-s’ha conculcat el drets del Consistori, i més concretament dels regidors del PSC, ERC, IC-V, a saber de les absències de l’alcalde i el motiu d’aquestes.
-l’Alcalde es va sobrepassar a les declaracions efectuades al Diari de Terrassa, el 16 de maig, faltant al respecte dels grups municipals del PSC, ERC, IC-V, al qualificar de “miserables” als grups de l’oposició, per realitzar el treball honest, legal i legítim de control i fiscalització del govern municipal.

Per la qual cosa sol·liciten:
-L’amonestació a l’alcalde per incompliments de deures.
-El compliment dels drets del Consistori a ser informats de les absències de l’alcalde i el motiu d’aquestes.
-El trasllat als grups municipals, al mateix temps que a la resta de l’Ajuntament, dels decrets d’alcaldia que per ser membres del Consistori, e interessats directes tenen dret; especialment els relacionats amb les absències de l’alcalde o les seves delegacions.