martes, 6 de octubre de 2009

Després de dos mesos de il•legalitat, vulnerant la Llei de Regim Local, l’alcaldessa de Viladecavalls nomena la seva Junta de Govern

Des de el 28 de juliol que va accedir a l’alcaldia, fins la setmana passada, Regina Parellada ha mantingut a l'Ajuntament amb una situació de il•legalitat i vulneració a la Llei de Regim Local de Catalunya, al no anomenar la seva Junta de Govern, i a més realitzar dos reunions prenen acords; es molt curiós aquest aferrissament a la il•legalitat, tot i que al seu moment se li va posar de manifest al secretari municipal; cal dir que la decisió de constituir la Junta i els seus components es responsabilitat de l’alcaldessa.

Encara no s’ha explicat a ningú, aquesta insubordinació a la llei de l’alcaldessa, ni perquè el secretari no li va recordar la seva obligació, a més quant va celebrar dues reunions de Junta de Govern fantasma, prenen acords. Abans d’enviar les actes de les reunions tampoc sabia ningú qui va estar present; l’assistència va estar al gust de la Sra. Regina i no d’acord amb la llei. Ara ja se sap els noms i els acords presos, però van ser adoptats amb il•legalitat.

Quant aquesta alcaldessa i el seu grup, (els 4 d’Unió) fa bandera amb els mitjans de comunicació de gestionar amb la estricta legalitat i actuar amb transparència, es molt significatiu que s’arribi a situacions d’aquesta mena, perquè la Llei ho diu clar, la Junta de Govern es obligatòria amb municipis de mes de 5.000 habitants.

Al final aquesta actitud de irresponsabilitat s’ha rectificat. El decret diu:” ..,aquesta alcaldia, fent ús de les seves atribucions (…) ha resolt constituir la Junta de Govern Local”. Faltaria mes Sra. alcaldessa, perquè afortunadament hi ha altres instancies superiors, que tenen entre altres objectius vetllar pel compliment de la Llei. La seva decisió arriba just abans d’aquestes intervencions. Millor. No cal que el poble tingui de sumar altra vergonya mes, per l’actuació dels seus governants.