martes, 8 de septiembre de 2009

El Consistori de Viladecavalls no s’ha manifestat, ni per la diada de l’11 de setembre, ni pel l’homenatge a Sebastià Homs, encara no s’ha reunit


Avui ha arribat l’escrit amb entrega a ma, dels actes que es realitzaran a Viladecavalls el proper 11 de setembre: pujada al cim del Ros per renovar la senyera, cantada dels Segadors, -cançó que al seu dia el Parlament de Catalunya va nominar com l’himne nacional de Catalunya, tot i que no va realitzar cap Referèndum per veure si el poble de Catalunya li semblava be o potser li agradava altra, el cant dels Ocells per exemple- i també aquets any realitzar el descobriment d’una placa en homenatge a Sebastià Homs, que des de el seu lloc de regidor i després com alcalde va anar convertint la costum d’alguns ciutadans, en tradició.

A la baixada una ofrena floral amb música, al militar austríac, Coronel Busquet i Mitjans, que recull vinculacions catalanistes de primer grau, pel seu matrimoni amb una dona de la família Mitjans, de molta pela i patrimoni. La necessitat de trobar herois d’una historia que no recorda ningú va acompanyar aquet i altres descobriments; cal dir en qualsevol cas que tractar de apropar-se als arrels quant es realitza des de l’amor a la terra i amb honestedat, es lícit i meritori.
Els pobles haurien de conèixer la seva historia, per corregir coses, per augmentar la seva estima, en aquet sentit Sebastià Homs va treballar molt com impulsor d’iniciatives, la del Coronel Busquet també es seva.

L’escrit que anuncia tot això va dirigit als regidors i regidores, per després afirmar que “des de el Consistori volem fer-vos partícips d’aquesta jornada…” faltaria mes, però si l’afirmació es que el Consistori ha volgut.., no calia l’escrit als regidors i regidores, perquè el Consistori es la suma tots aquets. Cal cuidar els detalls perquè tot i les bones paraules es veu el llautó; es una apropiació indeguda i una llicencia que l’alcaldessa s’ha pres.

No ha hagut cap consulta al Consistori, ni reunió des de juliol, encara mes, resta pendent la formalització del cartipàs municipal, i també altra reunió precisament per tractar temes relacionats amb propostes per treballar l’homenatge merescut del Sebastià Homs.
No es cap critica, però s’ha de posar les coses al seu lloc amb claredat. Es això l’intenció de l’alcaldessa d’Unió segons comenta. I axó crea escola.