martes, 29 de septiembre de 2009

El Bisbat de Terrassa, s’estalvia la reparació, adequació i manteniment de l’ermita de Sant Miquel de Toudell, de Viladecavalls, els propers 25 anys

El divendres 25 de setembre, es va signat el conveni amb la Parròquia de Sant Martí de Sorbet per la cessió de l’ermita de Sant Miquel de Toudell. El Bisbat de Terrassa, cedeix l’ús de l’edifici de l’ermita de Sant Miquel de Toudell al Consistori per un període de 25 anys. En realitat es tracta de mitjançant l’acord, que l’Ajuntament faci la restauració per tal que pugui ser destinada a les activitats de culte que li són pròpies i, potser altres d’interès cultural promogudes per l'Ajuntament.
Regina Parellada ha firmat en representació del Consistori, tot i que el mateix no ha estat assabentat, potser l’equip de govern i ERC com a soci encobert, juntament a IC-V com interlocutor amic preferent de la alcaldessa. El rector de la parròquia, Mossèn Xavier Aróztegui ho ha fet com a representant del Bisbat de Terrassa, acompanyat pel delegat Episcopal d'Assumptes Econòmics del mateix bisbat, Jaume Sala. L’acte també ha comptat amb la presència d’una representació de l'Associació d'Amics de Sant Miquel de Toudell, encapçalada pel president de l’entitat, Albert Oliet.

90.000E € es la primera inversió del Consistori per arranjar l’ermita
Els diners van ser demanats a la Generalitat que va concedir la subvenció, que suposa el 50% del cost de les reparacions, per això els analistes politics locals s’han mostrat sorpresos pel secretisme que el govern d’Unió ha posat, sense cap informació al conjunt del Consistori, amb cap de les reunions realitzades fins ara, reunió informativa de alcaldia, comissió informativa, junta de portaveus i ple municipal.
Donat la situació econòmica del Consistori, que l’equip de govern, IC-V i ERC pregonen amb dades preocupants, els 90.000€ mes que cal invertir tenen un difícil encaix amb el pressupost municipal. El fet de que aquest partits fins ara contraris a l’utilització dels diners públics amb propietat privada, no demanin explicacions, potser suposa que ja tinguin l’acord, per tirar endavant; tot i axi donada la situació política, (encara es parla als carrers de malversació de fons públics, etc, relacionats amb els projectes que realitza el Consistori) fora millor que aquestes decisions, i qualsevol altra es parlessin amb totes les forces politiques del Consistori, i no només amb els amics.
Ja se sap l’existència de comunitat d’interessos de diferent ordre que uneix a Unió, ICV i ERC, però caldria almenys guardar les formes, i tractar de tirar endavant l’anomenada claredat a la gestió i no la opacitat que aquestes situacions posen amb evidencia.