viernes, 19 de septiembre de 2008

L’alcalde de Viladecavalls no forma part de la visita institucional a Tolosa

Una delegació de 10 municipis encapçalada per l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, visitarà els propers dilluns i dimarts la ciutat de Tolosa. La visita s’emmarca en les relacions que mantenen ambdues ciutats i en el marc de la consolidació de l’eix de l’E-9, la via europea que uneix Terrassa i Toulouse. La delegació està formada per alcaldes i representants de municipis de l’eix de l’E-9, els portaveus dels grups municipals de l’Ajuntament de Terrassa, tècnics municipals i representants de diferents entitats i empreses de la ciutat.
Els municipis representats a la delegació, a més de Terrassa, són : Barcelona; Manresa; Navarcles; Puigcerdà; Sant Cugat del Vallès; Sant Quirze del Vallès; Sant Llorenç; Savall; Ullastrell i Vacarisses.

Viladecavalls no forma part de la delegació
Ni Viladecavalls està representada a la delegació, ni l’alcalde Sebastià Homs hi serà present, tot i que la localitat es veïna de Terrassa, i al mig del camí Terrassa, Vacarisses, Manresa, etc, l’anomena’t eix de l’E-9. Aquestes absències que es venen donant als volta’ns dels afers que tenen a veure amb la projecció comú dels municipis de l’entorn de Terrassa, son mostres de la poca implicació del govern local que no creu a les potencialitats que ofereixen aquestes accions.

L’Ajuntament de Terrassa ha donat un impuls decisiu a les relacions entre els municipis de l’eix de l’E-9, la via europea que enllaça Barcelona amb París passant per Terrassa i Tolosa. El passat mes de maig, representants de 28 d’aquests municipis es van reunir a Terrassa per a posar en comú estratègies per a potenciar aquest eix i van aprovar la Declaració de Terrassa, un document que recull l’aspiració d’aquests municipis d’accelerar la modernització i potenciació de l’eix viari per tal que esdevingui una alternativa real a l’AP-7 i, d’aquesta manera, un veritable canal de comunicació de persones, bens i idees entre Catalunya i Europa.
Llàstima que els actuals governants de Viladecavalls, el seu alcalde Sebastià Homs pensi d’altra manera, perjudicant al nostre poble.