martes, 16 de septiembre de 2008

La gestió de la comunicació en entorns participatius

Comunicació i participació són dues perspectives i àrees de treball que conflueixen en un mateix espai i, sovint, en uns mateixos objectius que tenen com a essència la voluntat de millorar les relacions entre institucions, els governs i la ciutadania.

En aquest sentit, la Diputació de Barcelona va iniciar l'any 2006 un procés de debat amb persones expertes i tècniques de diversos municipis amb l'objectiu de començar a posar les bases per a generar sinèrgies i coneixement entre aquests dos camps de treball. Arran d'aquesta experiència, es va incorporar al catàleg de l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania una formació específica per facilitar als professionals dels ajuntaments la presa de decisions comunicatives davant un procés de participació. Ara, però, volen fer un pas més enllà creant un espai de treball conjunt entre ambdós perfils professionals de l’àmbit local.


Per aquest motiu es convoca una trobada de participació ciutadana “La gestió de la comunicació en entorns participatius” dema 17 de setembre, al recinte de Flor de Maig, (Av. Flor de Maig, s/n, Cerdanyola del Vallés.

La jornada començarà a les 9 hores, i a la mateixa l’Ajuntament de Terrassa presentarà propostes innovadores de participació/comunicació amb relació al seu projecte de Pla Estratègic de Participació Ciutadana, mitjançant l’Inma Muñoz de Participació Ciutadana i Francisco Garcia, d’Imatge i Comunicació.

Taules rodones i tallers aproparan l’objectiu de crear un punt de trobada, identificar necessitats i posar les bases d’una relació de cooperació en la gestió de la comunicació i de la participació ciutadana.