lunes, 15 de septiembre de 2008

L’alcalde de Viladecavalls, Sebastià Homs, rebutja posar el nom del seu antecessor al carreç, Fèlix Farré, a la primera piscina municipal



La nova piscina, la primera municipal a Viladecavalls situada al barri de Can Trias, no portarà el nom de l’anterior alcalde Fèlix Farré també membre de CIU, ja que Sebastià Homs l’actual alcalde, va rebutjat la proposta que li van fer els socialistes.
El PSC va registrar el 4 de setembre a l’Ajuntament juntament amb altres instàncies, la proposta, però cap de les sol·licituds van ser ateses, ni amb contesta fins ara. El PSC va deixar de banda cap interès partidista ja que la sol·licitud a l’alcalde era l’adopció de l’acord en nom de tot el Consistori.
Com ja es habitual al comportament de l’alcalde, no va tenir la deferència, ni el detall de comentar la proposta amb el portaveu socialista, però si va realitzar declaracions a la premsa amb les manides ximpleries de sempre, incapaç de donar una resposta coherent i seriosa per justificar la seva negativa.

Sebastià Homs considera que proposar el nom de Fèlix Farré, “no es constructiu, no va enlloc, vol crispar l’ambient i lo millor es obviarla”
El tarannà d’aquestes declaracions ja posa de manifest el que cal esperar d’aquest alcalde, que no sap guardar les seves aversions personals, fins i tot amb els seus companys de partit, bona prova d’això va estar el tractament a Jordi Salvador, -el regidor convergent que va tenir de ma dreta- la secretaria d’alcaldia que va despatxar, el seu home de confiança a la brigada durant anys…
Ningú pot negar que Fèlix Farré ha sigut una figura de màxima rellevància al municipi i té suficients mèrits acreditats perquè tothom els reconegui, les excuses de Sebastià Homs dient que “este tipo de medidas se suelen poner en práctica cuando la persona en cuestión ha fallecido” el ridiculitzen i menyspreen l’institució amb evident mal gust.
La seva funció correcta fora el comentar la proposta amb el Consistori, i tractarla. A cap lloc s’ha escrit que les persones s’han de morir perquè els seus conciutadans el reconeguin els seus mèrits. Això es la visió d’una burgesia tronada i carrinclona, que no pot suportar els valors de altres persones més que quant son morts, i no els molesten.

La decisió d’honorar des de l’Ajuntament als ciutadans només la té el Consistori
Cal remarcar la desvergonyia de l’actual alcalde demanant al seu antecessor, Fèlix Farré, si volia que la piscina portes el seu nom. Es clar que no va acceptar. Cap persona seriosa i formal ho acceptaria d’aquesta manera.
La capacitat d’honorar des de l’Ajuntament als ciutadans de Viladecavalls la té el Consistori, ningú més. Si s’acorda meritar un ciutadà del municipi, es perquè els representants del poble, elegits democràticament asi ho estimen. Es l’únic criteri vàlid.
Els socialistes ja deien que el reconeixement a Fèlix Farré no devia ni podia quedar silenciat per interessos mesquins i partidistes, això sembla que finalment s’ha imposat. Curiosament el dia 12 de setembre una foto al diari Terrassa, -la proposta es va plantejar el dia 4- venia a voler dia el contrari, sense massa convicció.
Al terreny de la correcció Fèlix Farré es un mestre del qual sembla que tots vàrem aprendre alguna cosa, menys el seu company Sebastià Homs. Quan alegre i mentider diu a la premsa, que el portaveu del PSC li manifestava rancor al 2007, s’hauria d’examinar prèviament dels seus prejudicis i la seva aprensió, reduiria la seva rancúnia als altres i veuria que els suposats rancors dels altres, eren producte de la seva imaginació.