jueves, 4 de octubre de 2007

¿Minvar la crispació?. Sr. alcalde, vostè menteix, després d’un més de les seves declaracions no ha mogut fitxa

El 4 de setembre el diari “El Punt” portava una noticia que va sorprendre ja que anunciava un gir a la normalitat del govern municipal de CIU+PVA a Viladecavalls. La descripció de la situació signada per JORDI ALEMANY era la següent:
“La tensió viscuda, i creixent, des que es va trencar el pacte de govern en l'anterior mandat entre CiU i ERC, ha acabat provocant unes relacions insostenibles entre el nou govern format per CiU i PVA amb els grups de l’oposició (ERC, PSC i ICV). L’alcalde, Sebastià Homs, va retirar els mòbils, les targetes d’accés a l’ajuntament i la possibilitat que els grups de l’oposició aparquin a la zona reservada just davant del consistori. Aquestes són algunes decisions que Homs justifica per la nova correlació de forces en el ple i per posar ordre a l’ajuntament després de recordar que va haver de governar en minoria i va estar sotmès a diverses mocions de reprovació amb «l'única voluntat de desgastar» quan «si haguessin volgut podrien haver fet una moció de censura» per governar. L’oposició parla de «revenja», però Homs reconeix que «cal destensar» l’ambient perquè «compto amb la seva aportació» Per aquest motiu, l’alcalde té previst convocar els portaveus per tractar aquestes qüestions i buscar punts de col·laboració els pròxims quatre anys”.
La sorpresa d’aquesta declaració d’intencions de l’alcalde anava acompanyada d’escepticisme, una qüestió d’aquesta envergadura s´ha de dir als interessats i no fer un titular de premsa. Ara després d’un més amb la mateixa situació, ja es pot valorar l’anunci con una rotunda mentida de Sebastià Homs, perquè ha tingut temps suficient per parlar de tot això, amb els portaveus dels Grups politics, "culpables" dels seus malts de cap.
Amb referència estricta a l’àmbit polític, l’alcalde Sebastià Homs es un mentider, sense capacitat d’establir relacions que no siguin des de la seva prepotència recolzada per la majoria (un regidor mes, del PVA, que l’oposició) i no te caràcter per conduir cap debat
des de una posició d’igualtat.
Sap greu dir que no honora el seu càrrec i en aquet sentit la comparació amb l’anterior, Felix Farre, -també de CIU- el deixa molt malament. Mai cap de les disputes, discussions, desencontres i paraules a vegades dures, de l’oposició, li van portar a realitzar despropòsits. Sr. Sebastià vostè es l’alcalde però encara li queda molt per aprendre l’ofici.
Caldria veritablement rebaixar tensions i "nomalitzar” les relacions municipals, això es cosa de tots però essencialment del qui va posar el peu a la galleda i potser ara li costa reconèixer els errors de les seves decisions inicials. Hauria de ser valent, restituir la comunicació als mòbils dels regidors del PSC, ERC, e IC-V, la funcionalitat de la tarja d’entrada a l’ajuntament i el dret d’aparcament davant de l’ajuntament, igual que tenen els seus regidors..

Això seria el correcte. Desprès parlar amb l’oposició de tot això, de les retribucions del Consistori i de lo que li sembli... Amb acords o discrepàncies, aquet es l’escenari d’un Consistori amb normalitat.