viernes, 1 de diciembre de 2006

”Com dinamitzar a la ciutadania"

Els dies 9, 16 i 30 de novembre, vaig asistir de 10 a 14.30 horas, a Sabadell (Can Balsac) a les jornades de treball de participació ciutadana, de la Diputació de Barcelona (Flor de maig) "Com dinamitzar a la ciutadania". Veritablement tot un repte.
Les jornades dirigides a totes les árees de l’administració pública, pretenian posar a l’abast, el coneixement, les nocions teòriques i metodològiques perquè la ciutadania es senti cridada a participar i per aconseguir uns òrgans participatius més actius i dinàmics, als municipis.
Una mostra de l’interés es el temari:
1. FONAMENTS TEÒRICS: Què és la participació?/ El model d’implicació: model de participació integrador vs model de participació sectari.
2. PERQUÈ PARTICIPAR?: La ciutadania vol, pot i sap participar... O NO?/ El model estratègic de participació Dinàmica: Jo vull ser voluntari/ La satisfacció de les necessitats en el model de participació: Físiques, Emocionals, Intel·lectuals i Espirituals/ Estratègies concretes per a facilitar l’apropament de la ciutadania al model de participació del municipi Dinàmica: Elaboració conjunta d’estratègies/ Estudi d’experiències: el Debat Familiar.
3. ELS ÒRGANS FORMALS DE PARTICIPACIÓ: Què són els òrgans formals/ Diferents tipus d’òrgans formals/ Dinàmica: La vida del Consell/ Principals problemes (i oportunitats) dels òrgans estables de participació)/ Estudi d’experiències:Avaluació dels Consells Municipals de Participació.