martes, 2 de diciembre de 2008

La Diputació farà el inventari del patrimoni cultural i natural de Viladecavalls


La riquesa natural i cultural de Viladecavalls en imatges, dades i, fins i tot, en so. La Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Viladecavalls estan elaborant el primer mapa del patrimoni cultural i natural del municipi amb l'objectiu de fer un inventari de tots aquests béns per protegir-los, difondre'ls i donar-los rendibilitat social. La regidoria de Cultura, després de dècades d’inactivitat vol que tots els veïns que tinguin algun tipus de documentació, ja sigui gràfica, sonora o de text, relacionada amb el patrimoni del municipi el doni a conèixer al consistori perquè puguin fer l’inventario tan detallat com sigui possible; la prova de la deixadesa dels governs de CIU es que fins ara no s’ha recollit a cap lloc, tant els béns immobles (edificis, conjunts arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil) com els béns mobles (elements urbans, objectes i col·leccions, documentals, fons d'imatges i bibliogràfics), el patrimoni immaterial (manifestacions festives, tradició oral, música, danses i costumari) i el natural (zones d'interès i espècies botàniques).
Aquesta documentació es recollirà amb suport digital i inclourà fitxes de cada conjunt d'elements patrimonials i els situarà sobre un mapa topogràfic del municipi. Les fitxes descriuran la seva situació i història, i inclouran bibliografia relacionada, observacions i fotografies; el mapa, per tant, mostrarà de forma generalitzada i a primera vista com es troba distribuït el patrimoni arreu de la geografia de Viladecavalls i permetrà conèixer cadascun d’ells.
La intenció és tenir acabat el mapa patrimonial en el transcurs de l'últim trimestre del 2009 i deixar-lo a la biblioteca municipal Pere Calders.