La proposta proposada pels partits de l’oposició diu així:
Davant l’anunci de la Multinacional Sony d’acomiadar a 8.000 treballadors i treballadores abans de març de 2010, 275 dels quals correspondrien a llocs de treball de la planta situada a Viladecavalls, l’Ajuntament de Viladecavalls vol manifestar:
L’aposta clara pel diàleg entre la direcció de l’empresa i els sindicats com a via de solució dels conflictes que sorgeixen en temps de crisi com l’actual.
El rebuig cap a les velles receptes neoliberals proposades per Sony, com la congelació salarial, que davant la crisi aposten per reduir costos laborals i fer augmentar la precarietat. Cal recordar que durant tots els anys de creixement econòmic i de beneficis, els treballadors i treballadores, mai han deixat de patir una política de moderació salarial dins un mercat laboral basat en la temporalitat i la flexibilitat.
La recepta per augmentar la competitivitat ha de passar per un nou pacte solidari entre treballadors, empreses i el sector públic on tots es corresponsabilitzin.
Una practica generalitzada de reducció salarial es exactament el contrari del que necessitem en un moment en que el gran objectiu de les polítiques econòmiques ha de ser l’increment de la demanda, precisament per mantenir l’oferta de sectors industrials en crisi com ara els que representa Sony.
La solució a la crisi actual no passa per reduir els salaris, abaratir els acomiadaments i la inestabilitat laboral. Cal impulsar mesures per a la inserció laboral, la formació i la creació de nova ocupació.
Les administracions no han d’acceptar aquells acomiadaments que les empreses multinacionals plantegin de manera injustificada per reduir la plantilla, especialment en empreses altament competitives, tant a nivell productiu com de qualitat, i amb importants índexs de beneficis.
Els expedients de regulació d’ocupació no poden ser un xec en blanc per a les empreses i han d’anar acompanyats d’un pla social i d’un pla industrial.
Catalunya mai podrà competir amb països com la Xina o Índia pels baixos costos laborals. Aquest no és ni el problema ni la solució a la crisi.
Espanya és dels 15 països de la UE amb un treball en pitjor qualitat i en pitjors condicions
Cal apostar per un canvi de model productiu on empreses com Sony apostin per productes innovadors i amb valor afegit. Això és el que fa augmentar la competitivitat i no reducció de costos salarials.
Cal tenir, des del sector públic, una visió a mig i llarg termini i liderar el canvi de model cridant a la responsabilitat de tots els sectors, col·laborant amb el teixit industrial, però també amb exigència.