jueves, 4 de diciembre de 2008

El Govern estatal dóna mes d’un milió d’euros a l´Ajuntament de Viladecavalls per fer inversions


El Fons Estatal d'Inversió Local tenen com a objecte la dotació de dos fons extraordinaris. Un destinat a promoure la realització, per part dels ajuntaments, d’inversions creadores d’ocupació, i un altre, la finalitat del qual és dur a terme actuacions encaminades a millorar la situació conjuntural de determinats sectors econòmics estratègics i portar a terme projectes amb un alt impacte en la creació d’ocupació.
Pel que respecta al primer dels fons esmentats, es crea per un import de 8.000.000.000 €, adscrit al Ministeri d’administracions Públiques. Aquest fons finançarà actuacions urgents a l’àmbit municipal en matèria d’inversions generadores d’ocupació i es distribuirà de manera proporcional a la població dels municipis, d’acord amb les dades del padró referides a 1 de gener de 2007. Concretament a l´Ajuntament de Viladecavalls li correspon mes d’un milió d’euros.
El socialistes de Viladecavalls valoren molt positivament aquest Fons Estatal, ja que posa de manifest la confiança del govern de José Luís Rodríguez Zapatero en els ajuntaments per fer polítiques actives d’ocupació, essent un pla excepcional per un moment excepcional i que cal aprofitar al màxim les seves possibilitats; també que aquesta mesura conjuntural no té res a veure amb la necessitat d’un nou finançament local.
Per tot això el PSC a través del Grup Municipal ha proposat al Consistori un projecte de cobertura retràctil de la piscina municipal de la zona esportiva de Can Trias i l’adequació del seu entorn, paral·lelament ha demanat a l’alcalde que de forma immediata convoqui una Comissió informativa o Junta de portaveus, per tal que el Govern municipal de CiU faci la petició i que es pugui elevar la proposta unitària del projecte a presentar per part de Ajuntament de Viladecavalls, i aconseguir aquest fons extraordinari.