miércoles, 17 de diciembre de 2008

Fons Estatal d’Inversió Local, proposta socialista d’inversió a Viladecavalls


El Consell de ministres del govern de l’Estat va aprovat un Reial decret llei mitjançant el qual es creava el fons Estatal d’Inversió Local, amb l’import total de 8000 milions d’euros per finançar la realització projectes i actuacions, d’execució immediata, amb l’objectiu de crear 200.000 llocs de treball.
Els 8000 milions d’euros dels que disposa el fons es repartiran en els municipis fins un import màxim determinat a partir de la població municipal total, i els Ajuntaments podran presentar les sol•licituds de finançament dels seus projectes entre el 10 de desembre del 2008 i el 20 de gener del 2009.
L’import de cada projecte d’inversió a realitzar no podrà superar els 5 milions d’euros; a l’adjudicar els contractes s’hauran de valorar les ofertes de mes llocs de treball, i que el personal contractat per a la realització de les obres es trobi en atur.
Les obres que podran finançar-se a través del fons estan recollides al decret esmentat; la previsió per al nostre poble, si ens acollint, suposa una quantitat d’inversió de mes d’un milió d’euros.

El PSC va realitzar una proposta d’inversió a Viladecavalls, d’una coberta retràctil i climatització de la piscina municipal de la zona esportiva de Can Trias, així com adequació i millora del seu entorn.
El portaveu socialista va tramés a tot el Consistori una proposta per escrit, amb l’intenció de promoure el consens, del qual encara els portaveus dels Grups municipals,CIU, PVA, ERC, IC-V, s’han manifestat; pel contrari l’alcalde Sebastià Homs va comentar la proposta manifestant al representant socialista que el tema era important i es tindria de valorar.
A la proposta els socialistes recordaven al Consistori, la seva posició amb relació a la creació d’un equipament esportiu de natació, sempre favorable, i amb criteris molts concrets del perfil i les prestacions que creiem es necessari, per satisfer la demanda de necessitats, i realitzar un bon servei als usuaris públics.
Es recollia que l’execució del projecte de piscina actual encara pendent amb les fases de vestuari i altres detalls, suposa un avanç sense dubtes amb relació a la situació anterior d’absència d’equipament, però que l’equipament es a mig camí de les necessitats, ja que l’utilització de la piscina a partir de l’any proper, es només durant els tres mesos d’estiu; des de el punt de vista social no es resolen les necessitats, des de el esportiu no facilita l’extensió d’aquet esport, ni dona peu a l’associacionisme amb aquet àmbit. Des de la vesant econòmica i de manteniment, el cost i el segur dèficit de l’equipament no te sol.lució donat els condicionants d’utilització.
El PSC va insistir que la piscina publica municipal per acomplir necessitats i expectatives hauria d’esser coberta i climatitzada, i que el projecte actual recull la possibilitat d’adaptar una proposta de cobertura i climatització; d’altra banda la demanda ha segut sempre entesa pel l’equip de govern i l’única objecció sempre ha segut de limitació pressupostaria.

Els socialistes aportaven a la proposta una llista de raonaments
"La situació de recessió econòmica general repercutirà sense dubtes al pressupost, i sembla difícil que als propers anys es reculli un projecte de cobertura de la piscina municipal, d’altra banda les variades inversions dels projectes amb execució esgoten els esforços pressupostaris i augmenten la deute creditícia, però davant d’aquet horitzó, cal assenyalar que les mesures del govern de l’Estat i concretament la creació del fons d’Inversió Local ens dona aquesta possibilitat.
Algunes de les avantatges d’aquesta proposta:
-El projecte s’ha de presentar amb poc marge, del 10 de desembre al 20 de gener, però sembla suficient per enllestir-ho.
-El projecte s’ajusta a les condicions de la convocatòria.
-El projecte sol.luciona definitivament les necessitats del poble amb aquet àmbit esportiu.
-Els beneficis socials del projecte arriben al conjunt de la població de Viladecavalls.
-El fet de que la piscina actual no es pugui utilitzar fins a l’estiu, permet executar el nou projecte que d’acord amb la convocatòria s’ha de començar amb data límit del 13 d’abril del proper any.
-El projecte genera d’entrada 3 llocs de treball a temps complert: el/la responsable de l’equipament i manteniment del mateix, el/la responsable de taquilla i vestuaris, el/la socorrista.
-Aquest projecte suposa que a l’estiu Viladecavalls disposa d’una piscina municipal publica descoberta, i a l’hibern la mateixa, però coberta i climatitzada; l’utilització esta assegurada i això comporta tenir socis, cursets, implicació de les escoles i l’Institut, possibilitats associatives...
-Fer l’aposta per aquet projecte, va mes enllà del partit que ho proposa, mes enllà del govern municipal del moment, es la realització d’un projecte que realitza un Consistori que sap agafar les possibilitats que se li ofereixen i esta a prop de les necessitats dels seus ciutadans".