martes, 23 de diciembre de 2008

Viladecavalls s’ha de sumar al Pacte d’Alcaldes per reduir les emissions de CO2 a Europa


El 29 de gener de 2008 el Comissari Piebalgs va presentar, en nom de la Comissió Europea, el procediment per iniciar el Pacte d’Alcaldes, la iniciativa més ambiciosa fins ara que involucri als ciutadans en la lluita contra l’escalfament global. El Pacte consisteix en el comprimís formal de les ciutats pioneres, - més de 100 ciutats europees adherides al pacte- per anar més enllà dels objectius de la UE en termes de la reducció d’emissions de CO2 a través de la demanada d’energia i accions per l’energia renovable.
Destaca que del total de ciutats europees adherides la meitat són espanyoles i d’aquestes un gran número són catalanes.
Les ciutats adherides, es compromet formalment a reduir les seves emissions de CO2 almenys en un 20% pel 2020. Per tal d’assolir això desenvoluparan Plans d’Acció per l’Energia Sostenible dins de l’any següent a l’adhesió. Els ciutadans seran informats sobre els resultats de les seves ciutats a través d’informes periòdics, els quals podran ser analitzats per terceres parts.
La Comissió Europea donarà suport a tot el procés i a les ciutats creant una Secretaria del Pacte finançat a través del programa Energia Intel·ligent per a Europa. Fins els 15 de gener de 2009, les ciutats interessades poden adherir-se, d’acord amb el seus procediments, al Pacte d’Alcaldes.
En febrer de 2009, totes les ciutats adherides signants podran participar, conjuntament amb els màxims representants de les institucions de la UE, en la signatura de l’edició de 2009 de la Setmana de l’Energia Sostenible.