martes, 25 de noviembre de 2008

Martine Aubry, primera secretària del Partit Socialista francès



Martine Aubry ha estat confirmada Primera secretaria del Partit socialista, al Consell nacional celebrat avui 25 novembre. Segons el dictamen aprovat per 159 vots, (76 en contra i 2 abstencions) Martine Aubry va ser obtenir 67.451 vots i Ségolène Royal 67 349; Martine Aubry ha superat per 102 vots la seva rival, Ségolène Royal, en les eleccions primàries a la direcció del Partit Socialista francès.
A la seva primera intervenció com a primera secretaria del Partit, la alcaldessa de la ciutat de Lille ha perfilat una fulla de ruta col•lectiva: una renovació profunda dins d´una línea política clarament d´esquerres.
Martine Aubry va estendre la mà a la seva rival: 'Vull dir a Ségolène que, plegades, guanyarem pels francesos"; per la seva banda, François Hollande al el seu últim discurs com a primer secretari, va demanar als socialistes que fessin un examen de consciència 'individual i col·lectiu' i que cerquessin les vies d'un 'acostament general'. 'No hi ha dos partits socialistes, hi ha un sol partit que vol viure unit i respectar unit les seves regles i els seus militants; cal evitar els perills de la discòrdia, de la divisió".