lunes, 10 de noviembre de 2008

L’alcalde de Viladecavalls juga a l’engany del veïnat, donant a entendre que els pisos municipals son de protecció oficial i això es mentida

El divendres es va presentar el que vol ser el Pla Local de l'Habitatge de Viladecavalls, amb mínims de públic i menys encara de joves, molts dels 20 persones assistents eren politics, càrrecs de confiança de CIU i personal municipal.
Diuen que Viladecavalls tindrà 137 habitatges al 2012, segons les previsions de l’equip de govern. Ja veurem això, però després de les vegades que ho porten anunciant, -al cartel electoral, totes les revistes municipals, els anuncis, les declaracions pagades a Canal Català TV- ja cal que s’he espavilin, potser els fins ara silenci de la població es torni reclamació de responsabilitats.
D’altra banda cal denunciar el joc que l’alcalde i els convergents porten; a la propaganda diuen que els pisos del carrer de Barcelona a Can Trias o els de les Orenetes, a Viladecavalls Centre, son de protecció oficial. Es mentida. No ho son.
De fet encara no s’ha plantejat si es realitzaran alguns de protecció oficial. A la presentació del divendres si es va anunciar la realització d’alguns i es que forma part de les condicions que comporta acollir-se als Plans d’Habitatge de la Generalitat i la Diputació de Barcelona; el govern municipal ja ha donat mesura, -amb els pisos del carrer Rosari, o les ordenances fiscals de 2009- de no tenir massa sensibilitat.

L’alcalde ha aprofitat les festes d’hivern, per presentar el Pla Local de l’Habitatge.
No cal dir que l’informació sobre aquest Pla, la documentació, etc, no s’ha fet arribar al conjunt dels regidors del Consistori. Els socialistes porten des de el començament de la legislatura demanant un estudi de situació de l’habitatge a Viladecavalls realitzat per la Diputació de Barcelona; CIU no vol informar, vol la propaganda partidista e interessada.
No es veritat que sigui el “nou” Pla, mai ha hagut un Pla d’habitatge, perquè fins ara CIU que ha tingut la governació de l’Ajuntament des de fa molts anys, no ho havia volgut, d’aquesta manera ningú podia retreure els incompliments.
A la situació actual de vivenda municipal destaquen les promocions de 15 pisos a l’Avinguda Barcelona de Can Trias (es va posar la primera pedra el passat mes de juny) i de 46 al carrer Orenetes del nucli urbà (es va començar a l’octubre del 2007).

Un total de 61 pisos als quals s’hi podrà accedir al 2010, segons les previsions.
L’oferta s’incrementarà a partir del 2010 amb la incorporació de tres noves promocions fins arribar als 137 l’any 2012.
Així, al 2009 es començaran a construir un edifici de 26 pisos al Centre i un altre amb 14 pisos més al carrer Sant Josep que s’enllestiran al 2012. Les obres de la promoció restant també començaran l’any vinent, però acabaran al 2011. Estarà ubicada a la carretera d’Olesa, a l’Eixample de Ponent, i s’hi construiran 36 habitatges.
La tipologia de venta dels pisos, fins ara el non, -excepció feta de les assenyalades per exigència del Pla- son “pisos a preu assequible” un eufemisme que no diu res i deixa les mans lliures per procedir a fer negoci.

Manteniment del parc d’habitatge de Viladecavalls.
Una novetat que es van anunciar en veu del propi alcalde, Sebastià Homs, va ser l’imminent creació d’un punt d’Informació d’Habitatge en què es facilitarà a la ciutadania l’informació referent al mercat d’habitatge, sobre les polítiques locals i supralocals en aquesta matèria i també resoldrà els dubtes sobre la normativa i els ajuts vigents en aquesta àrea. Això es increïble, precisament les tasques per a les quals es va crear la societat municipal Viladecavalls Multigestió. No se li va arrugar la cara. Cal preguntar que pensen fer amb la societat, i si això no es altra refugi per col·locar mes gent a costa del pressupost.
Paral·lelament s’iniciarà una campanya destinada a fomentar el manteniment del parc d’habitatges del municipi. Els objectius passen per sensibilitzar els propietaris dels immobles sobre la necessitat de mantenir adequadament els edificis per evitar la necessitat de rehabilitar-los en un futur.
També es formarà sobre l’estructura i l’entorn dels edificis i es donaran consells pràctics de manteniment. Els drets i les obligacions dels propietaris es facilitaran a la ciutadania a través de la creació del Llibre de l’Edifici i del Llibre del Manteniment.