martes, 21 de julio de 2009

Un Ple municipal extraordinari el dia 28 de juliol, escollirà el nou alcalde de Viladecavalls


Després de la mort de l'alcalde Sebastià Homs, encara amb l’impacte de la seva pèrdua, les exigències de la legislació obliga a cobrir l’alcaldia, coberta amb aquest moments accidentalment pel primer tinent d’alcalde.
El successor a l’alcaldia de Sebastià Homs se sabrà durant el ple extraordinari que se celebrarà el dimarts 28 de juliol, a dos quarts de vuit de la tarda, deu dies hàbils després de la seva mort.

Al primer punt de l’ordre del dia, pren possessió de l'acta de regidor Josep Faure i Pardo, de la llista electoral de CIU, que a la vegada es actualment el president de Convergència a la localitat amb anys de militància a la seva formació política.

Al segon punt es quant s’escollirà el nou alcalde, tot i que en aquests moments no hi ha una candidatura clara de CIU, -que va tenir la majoria de vots a les elecció municipals del 2007 i es el grup municipal majoritari- ni de cap altre grup.

Sobre el nom del nou alcalde s'obren força interrogants i res és descartable, tot i que el pacte de CIU amb l’Agrupació Socialista Independent de Viladecavalls fa pensar que la proposta de la Federació de CIU a la localitat, sortirà endavant sense problemes; això sense tenir en compte rumors i moviments politics que assenyalen que una part de CIU, concretament Unió, podria valorar el suport d’altres opcions politiques.

La número 2 de CiU a les darreres eleccions va ser l'actual segon tinent d'alcalde, Regina Parellada. Podria ser l'alcaldessa de Viladecavalls, però aquí s'afegeix un element que genera dubtes, és d'Unió Democràtica, mentre que Sebastià Homs era de Convergència, com Josep Faure, i les quotes a la coalició tenen importància en els lideratge dels pobles, per exemple, el candidat a Matadepera es sempre d’Unió, a Terrassa de Convergència…

Tot s'aclarirà en els propers dies. l’Agrupació Socialista Independent de Viladecavalls, -que va arribar a trencar amb el PSC per defensar el pacte amb CIU per creure necessari prioritzar les necessitats del poble per davant del partidisme polític- coincideix amb molts ciutadans que cal continuar la tasca de govern fent les correccions derivades de la nova situació, però es tracta de que CIU formuli les seves propostes, tenen tot el dret i l’obligació perquè tenen majoria, i s'ha de respectar.