sábado, 18 de julio de 2009

Sebastià Homs i Padrissa, l'home que va ser alcalde de Viladecavalls

A les 16 hores, en el Tanatori de Tarrassa, amb una cerimònia laica i posterior cremació, Sebastià passava a la història del poble i al record de tots aquells que ho han conegut, que ho han tractat. En aquest trànsit contava amb centenars de persones de la localitat que han mostrat el seu dolor i el seu afecte en aquests dies.
En aquestes hores, quan moltes persones que ho han volgut apreciat en tota la seva humanitat, àdhuc segueix tenallant la gola el nus de dolor que vol escapar cridant, és millor deixar que sigui el propi Homs que parli per si mateix, d'algunes de les seves inquietuds, dels seus amors, reproduïdes literalment a continuació:

Fe, País i Compromís
sebastiahoms | divendres, 18 de maig de 2007 | 14:50h

Montserrat és un referent en la meva vida: muntanyes i racons on fer-hi una de les meves aficions i sobretot un lloc de reflexió i espiritualitat, sóc creient i de sempre he tingut una gran devoció per la Moreneta. En moments difícils o bé quan ha calgut tenir un instant de recolliment o de reflexió la Basílica ha estat l’escenari on trobar un moment de silenci i de pau. .

Dalt del Puig de Bassegoda
sebastiahoms | dimarts, 14 d'agost de 2007 | 22:56h
Dissabte 11 d’agost pujada al cim de Bassegoda (Alta Garrotxa), des d’Albanyà per una tortuosa pista s’arriba al coll de Bassegoda després de passar per alguna masia encara habitada i visitar l’església de Sant Martí de Bassegoda i seguir fins el Pla de la Bateria, impressionat balcó obert a la vall de la Muga per on hem pujat, d’aquí surt un camí costerut que arriba fins a la base del cim i comencem la grimpada d’uns 30 metres, acondicionada amb cadenes en els passos més delicats. Des de dalt del cim es gaudeix d’una gran vista: Comanegra, Puigsacalm, el Mont, llac de Banyoles, badia de Roses, Canigó... val la pena l’esforç per gaudir de la vista que s’hi pot contemplar, boscos, immensos, muntanyes, valls, camins i petits pobles i a la llunyania la ciutat de Figueres.