viernes, 17 de octubre de 2008

A voltes amb el segon acomiadament de la mateixa persona a l'Ajuntament de Viladecavalls



L’alcalde Sebastià Homs per acomiadar-la es basa amb criteris “objectius” d’un decret d’alcaldia. Aixó no es un criteri objectiu. Es una fabulació a la qual s’ha posat integrament el desig del mateix i el seu grup polític i s’ha barrejat amb poc encert amb una amanida de legislació mes o menys adient o propera als interessos a portar a terme.
El primer que s’ha de dir es que s’ha donat un quebrantament de la sentencia emesa al seu dia pel jutge. La primera part, la readmissió es va donar, es l’únic. La Cesca Berenguer ha estat clarament deixada de banda sense ocupació concreta, desaprofitada calculadament per incidir a la seva estima personal i exposar-la als descrèdit. Segur que les tres o quatre condicions establertes per considerar que una persona esta patint mobbing o assetjament, queden suficientment cobertes.

Els criteris objectius no tenen base, son mentides.
Es mentida que a hores d'ara, a l'Ajuntament de Viladecavalls hi ha dues persones, Susanna Salvador i Cesca Berenguer, que realitzen les feines corresponents a les de Tècnica d'Ensenyament. Al Ple del 31 de gener es va tractar el primer acomiadament i també l’amortització de la plaça de Tècnica d’Ensenyament que era el seu lloc de treball, el portaveu socialista va denunciar la maniobra d’extinció de plaça, que curiosament anava acompanyada de la creació d’altra però de cap d’àrea d’Ensenyament per donar cobertura legal a la contractació de Susana Salvador...
El socialista precisament va insistir que el treball d’una Cap de l'Àrea de Serveis a les Persones tenia altres funcions que la de tècnica, i que s’havia alterat l’organigrama funcional de l’Ajuntament sense donar coneixement a ningú.., l’alcalde no va donar cap resposta mes que la nova plaça no tenia les funcions de l’extinguida. Llavors es tractava de que la Susana Salvador, realitzaria funcions diferents de las que realitzava la Cesca Berenguer.
Amb aquesta afirmació y defensa de l’alcalde de la nova plaça, queda desmuntades dos de les seves mentides, la primera es que des de la readmissió de Cesca Berenguer aquesta i la Susana feien el mateix treball. La Susana feia el treball definit a la seva plaça de Cap de l'Àrea de Serveis a les Persones que no es el de Tècnica d’Ensenyament.
La segona mentida es que difícilment Cesca Berenguer ha pogut coincidir a la mateixa tasca amb Susana Salvador, perquè la seva plaça no es la mateixa. Però amés ames, aquesta mentida te encara altres. A la Cesca des de la seva readmissió no se l’ha assignat, ni se la deixat fer tasca concreta, y la seva plaça al ser amortitzada al ple del 31 de gener, no existeix ara per ara i era el que estava pendent de realitzar pel equip de govern de CIU+PVA per complir la sentencia judicial a la seva totalitat.

L’alcalde acomoda les seves mentides a la situació que li convé a cada moment.
Es cert que dos llocs de treball per la realització d'una mateixa feina, no es justifiquen des d'un punt de vista econòmic, tècnic ni organitzatiu. No es justificaven al gener quant l’alcalde va contractar a Susana Salvador com càrrec de confiança amb creació d’una nova plaça de Cap de l'Àrea de Serveis a les Persones, quant a la practica volia que aquesta realitzes el treball de la plaça extingida de Tècnica d’Ensenyament de la Cesca Berenguer. Es evident que l’alcalde, -contra l’evidencia- mai va pensar que arribaria el moment que un jutge li obligaria a la readmissió de la acomiadada.
Agafar ara l’argument de que l'Ajuntament no es pot permetre com a gestor que és dels diners públics, tenir un excedent de mà d'obra, es d’una desvergonyia patètica. S’han realitzat pel l’alcalde contractacions de tota mena, de familiars de regidors de CIU, inútils com la del gestor del mercadal quant el porta el Gremi..., mentida i veritat son manipulades, distorsionades i ajustades a les necessitats de l’equip de govern, però això no es podria fer sense una mena de suport jurídic que li dona suposada legalitat.
Cal que els assessors, o secretari municipal, s’adonen que per donar satisfacció a les pretensions del govern municipal no val sustentar qualsevol cosa, ni acceptar mentides evidents per veritats no qüestionables.

L’historia dels dos acomiadaments de Cesca Berenguer porten els ingredients d’una fabulació i prevaricació calculada.
Sembla que es tractes d’un guió cinematogràfic, amb ingredients d’intriga que arriben a considerar tenir en compte indicis de fabulació i potser prevaricació destinada a acomiadar de qualsevol manera possible a la treballadora municipal.
Ara cal veure com es resol pel jutge aquet nou acomiadament, i si penalitzaran l’incumpliment de sentencia, cal esperar de la seva independència que no cregui la bateria de mentides orquestrades des de l’Ajuntament i segurament defensades pel l’equip jurídic que va portar l’alcalde l’altra vegada. Els socialistes van sol·licitar rebutjar la seva actuació per evitar que els interessos de l’Ajuntament siguin defensats amb arguments, poc ètics. Es van quedar sols, perquè la resta de grups politics municipals no van acceptar la proposta.
Aquesta es altra qüestió important. S’ha demostrar sobradament que CIU i el seu alcalde fam el que volen. I cada vegada mes.
Les respostes airades de certs partits politics que denuncien la situació es encertada, però poc consistent, perquè CIU actua d’aquesta manera perquè mana, però quant els socialistes planteja’n propostes que podem arribar a treure’ls aquestes no son aseptades.