jueves, 9 de octubre de 2008

A Viladecavalls, CIU+PVA van rebutjar les mesures proposades pels socialistes, per fomentar la democràcia i la participació a la política





Els regidors socialistes del PSC va presentar unes propostes al Ple extraordinari del dijous 2 d’octubre, amb l’intenció de promoure el foment de la democràcia i la participació política al municipi, la qual cosa resulta molt oportuna donat els comportaments autoritaris i totalitaris de l’equip de govern municipal, amb el seu alcalde al capdavant.
Veritablement les propostes no requerien mes que de la bona voluntat del govern municipal, sense suposar cap despesa. Els socialistes troben que els temes més propers al ciutadà, aquells que tenen a veure amb el nostre poble i la seva gent, no tenen un canal d’informació plural, fluid i àgil, ja que la revista municipal es una eina utilitzada amb exclusivitat i amb partidisme pel l’equip de govern.
El portaveu del PSC va afirmar que tan sols les revistes dels grups a l’oposició i alguns blogs personals permeten als ciutadans de Viladecavalls, seguir en part l’activitat política dins del municipi.
Sembla que des del propi ajuntament hi ha un escàs interès en apropar la política municipal al ciutadà. El web municipal està mancat de contingut que permeti a la gent fer un seguiment de temes que poden ser del seu interès, tan sols es dóna informació de festes i actes que tenen a veure amb l’equip de govern, a la web no es penja les actes de les Juntes de Govern Local…
Els socialistes assenyalen que en ares d’intentar de debò fer partícips als ciutadans de l’activitat política del municipi, s’ha d’utilitzar el web municipal per fer públic tot allò que té a veure amb aquesta activitat i que tan sols es penja al taulell d’anuncis.
Van remarcar que així les diferents exposicions públiques, hi seran més públiques,però també les mocions i instàncies que els diferents grups polítics municipals presentem per la seva discussió als plens municipals.
L’exposició de la proposta va recollir també la situació de la radio municipal, que a criteri dels socialistes està infrautilitzada. Irònicament el portaveu ca comentar que no hauria de ser gaire complicat que la ràdio municipal retransmeti en diferit els plens municipals durant dos o tres dies en diferents franges horàries de tal forma que qui vulgui, (i li arribi el senyal) pugui escoltar el que es debat en el màxim òrgan de participació política de Viladecavalls.

CIU i la PVA rebutgen propostes pel foment de la democràcia i la participació política
Concretament CIU i el PVA, van votar en contra de:
1. Que es prenguin mesures per tal que el web municipal tingui un apartat, permanentment actualitzat, a on es pengin les exposicions públiques i els anuncis oficials.
2. Que es faci el mateix amb les mocions i instàncies dels diferents grups polítics municipals.
3. Que la ràdio sigui present als plens municipals per tal d’enregistrar el que en ells es debat i parla. Que posteriorment a cada ple, i durant dos o tres dies, s’emeti en diferit el ple en diferents franges horàries.
A la vista de això cal preguntar-ne, quina societat promouen els governants municipals més que la coneguda de sempre, ja que els tics del franquisme encara es mantenen per part de certs dirigents politics, de la coalició municipal governant.