lunes, 24 de marzo de 2008

Sol.licitut a RENFE de construcció d'un pas soterrani o elevat, per creuar les vies a l'estació de Can Corbera, a Viladecavalls

Es la proposta del grup municipal del PSC-PM al Ple del proper 27 de març per la seva aprovació.
La sol·licitud es atès les reiterades demanda dels ciutadans i AA.VV de Viladecavalls demanant, la necessitat d’un pas soterrani o elevat per creuar les vies a l’estació de Can Corbera, moltes de les quals coneix RENFE i deuen constar als seus arxius.
Atès la perillositat de la situació actual per diferents motius, entre altres la corba amb escassa visibilitat a la alçada de l’estació, i la circulació de trens directes que no s’aturen a una velocitat important, la qual cosa ha produït diverses situacions i accidents.
Atès que el 27 de març del 2003, des de Rodalies-RENFE li va contestar al president de l'Associació de Veïns de Can Corbera, entre altres coses, que "dentro del plan de inversiones existe la voluntat de ir dotando a las estaciones de este tipo de instalaciones".
Atès que des de la data esmentada fins ara, l'increment d’usuaris suposa igualment l’augment del perill, sense que RENFE tingui en compte els factors de risc ja que no s’ha visualitzat cap proposta o projecte per resoldre la situació.
El PSC estima que l'Ajuntament te l’obligació d’escoltar i assumir, si s’escau, les reivindicacions del veïnatge, especialment les que alerten dels perills reals que afecten als ciutadans al dia a dia.
Per això proposem al Ple l’adopció dels següents acords:
PRIMER.- Assumir com a pròpia la demanda dels veïns de Viladecavalls i la sol·licitud de l'AV de Can Corbera a RENFE, de construcció d’un pas soterrani o elevat, per creuar les vies a l’estació de Can Corbera.
SEGON.- Iniciar les gestions i tràmits amb RENFE als nivells necessaris i determinants, per la realització del objectiu proposat.
TERCER.- Informar de l’acord a les AA.VV del municipi, departament preceptiu de la Generalitat i portaveus dels Grups parlamentaris.