martes, 25 de marzo de 2008

El PSC proposa anular el contracte de publicitat entre l'Ajuntament de Viladecavalls i Canal Català Vallès

La resposta a l’indignació provocada pel l’alcalde Sebastià Homs al contractar publicitat per al seu lluïment personal, es la proposta del PSC de Viladecavalls al Ple del proper 27 de març: la anul·lació del contracte de publicitat entre l'Ajuntament de Viladecavalls i Canal Català Vallès.
El PSC denuncia falta d’informació:
El mitjans de comunicació comarcal van informar que l'Ajuntament de Viladecavalls disposarà d'un espai informatiu propi, dins la graella de programació del Canal de TV privat "Canal català Vallès", amb els regidors de l'equip de govern, (CIU+PVA) i l'alcalde.
El PSC denuncia falta de transparència:
L'informació definia l’operació com un "conveni de col·laboració" entre l'Ajuntament i l'esmentat Canal TV, quant en realitat es tracta d'un contracte de publicitat entre l'Ajuntament de Viladecavalls i Canal Català Vallès de l'1 de març de 2008 fins a l'1 de març del 2009, amb un cost d'uns 12.000€.
El PSC denuncia la mentida de les finalitats contractades:
L’esmenta’t contracte recull l'emissió de 12 programes "Fil Directe amb l'Alcalde" d'una durada de 25 minuts cadascun, "on tractarà temes d'interès pels telespectadors" i també l'inclusió d'un “informatiu setmanal de Viladecavalls”, d’una durada aproximada de 5 minuts, a l'emissió del programa "Ajuntaments".
El PSC denuncia la falta de respecte als compromisos amb la comarca de Terrassa:
l'Ajuntament de Viladecavalls sempre s'ha definit a l'àmbit territorial de la Comarca de Terrassa i la ciutat veïna disposa de suficient infraestructura per cobrir les nostres demandes audiovisuals, si s'escau.
El PSC denuncia que CIU+PVA hagin optat per l’empresa privada:
l'Ajuntament de Viladecavalls es soci fundador del Consorci de TV Canal Terrassa i sempre ha fet l'aposta pels mitjans públics, aquesta contractació demostra que l'equip de govern municipal realitza un canvi radical optant per l'empresa privada, contrari als acords consensuats des de l'anterior legislatura dels grups municipals, amb la salvetat del PVA.
El PSC denuncia comportaments poc democràtics:

Sembla que les formes de procedir no han sigut les més adequades, i que l'alcalde vol fomentar el clientelisme partidista des de el protagonisme de la TV, creiem s'hauria de tractar les raons i el sentit de la contractació pel conjunt del Consistori.

El PSC denuncia comportaments poc normatius:

Aquesta decisió de ampla transcendència no ha sigut tractada en cap comissió informativa ni òrgan municipal, amb presencia de tots els grups municipals, i es coneix pels diaris comarcals, sense definir la participació dels esmentat grups d'acord amb les Lleis i garanties constitucionals de pluralitat informativa.

El PSC proposa:

PRIMER.- Anular el contracte de publicitat entre l'Ajuntament de Viladecavalls i Canal Català Vallès.
SEGON.- Convocar una Junta de portaveus urgent per tractar la situació de l'estat dels mitjans de comunicació pública de l'Ajuntament, la regulació dels mateixos i
el contracte de publicitat entre l'Ajuntament de Viladecavalls i Canal Català Vallès .