miércoles, 22 de noviembre de 2006

Construyendo ciudades participativas

Jornades de la FEMP. Barcelona, els dies, 22, 23 i 24 de novembre Jornades organitzades per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l'Ajuntament de Barcelona, amb la col•laboració de l'FMC, la Diputació de Barcelona i la Generalitat. Els municipis espanyols preparen una Agenda Local de la Participació Ciutadana que els serveixi per obtenir models i fórmules que permetin una major obertura dels governs locals a la societat. Aquest instrument conjunt es redactarà durant les jornades que han començat avui a Barcelona, organitzades per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l’Ajuntament de Barcelona, amb la col•laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, el Ministeri d’administracions Públiques i el Departament de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat.
Aquestes jornades, titulades “Construyendo ciudades participativas”, s’han desenvolupat al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, fem aportacions a la redacció d’una Agenda Local de la Participació Ciutadana que pugui ser assumida pel conjunt del món local.
En aquesta trobada, que aplega prop de tres-cents càrrecs electes dels municipis de l’Estat, també s’analitza els models participatius dels ajuntaments. La meva assistència ha vingut del fet de treballar aquesta àrea, juntament amb altres companys, a l’Ajuntament de Terrassa.